Laurenţiu Rebega: ”Vreau să îi fac pe români să simtă că sunt respectaţi în Europa”

Publicat in Interviul saptamanii 28 Mai 2014 2220 ori
Google+ WhatsApp
Laurenţiu Rebega: ”Vreau să îi fac pe români să simtă că sunt respectaţi în Europa”
Laurenţiu Rebega: ”Vreau să îi fac pe români să simtă că sunt respectaţi în Europa”

Preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, este cel mai nou europarlamentar prahovean. Ce planuri pentru PE are cel despre care mulţi spun că practică în mod real o politică a bunului simţ aflaţi din interviul de mai jos:

 

 

 

Cu ce gânduri mergeţi în Parlamentul European?

 

Laurenţiu Rebega: În primul rând, vreau să îi fac pe români să simtă că sunt respectaţi în Europa. În al doilea rând, vreau să fac altceva decât ce au făcut colegii noştri care au fost până acum acolo şi să am un dialog deschis cu cetăţenii din România pentru a avea cât mai multe probleme expuse direct la Bruxelles.

 

Au fost lacune până acum pe partea de dialog între parlamentarii europeni şi cetăţeni?

 

L. R.: Sunt convins că lucrurile pot fi îmbunătăţite şi cred că prezenţa europarlamentarilor în mijlocul cetăţenilor este de bun augur şi poate fi o nouă imagine despre ceea ce înseamnă Parlamentul European şi parlamentarul european.

 

Ce propuneri de proiecte aveţi?

 

L. R.: În momentul de faţă, eu fiind de profesie agricultor, fermier, am o propunere foarte stringentă pentru ceea ce înseamnă producătorul de lapte din România, având în vedere că în 2015 se vor elimina cotele de lapte şi atunci cred că trebuie să găsim o posibilitate pentru protecţia producătorului de lapte din România. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte în acest moment.

 

De asemenea, mă gândesc foarte serios să fac un consorţiu în care să includ toate asociaţiile profesionale pentru a îmbunătăţi dialogul şi iniţiativele legislative care privesc direct agricultura şi dezvoltarea satului românesc pentru că, venind de la ei, sunt direct pe subiect şi sunt direct vizate zonele respective.

 

Din punctul dumneavoastra de vedere, cât de importantă este agricultura în acest moment pentru România? Este ea valorificată aşa cum trebuie?

 

L. R.: Fără doar şi poate, este din ce în ce mai importantă agricultura, nu numai pentru România, ci şi pentru spaţiul Uniunii Europene şi la nivel global. Noi am simţit-o foarte bine, având în vedere că doi ani consecutiv agricultura a avut un rol foarte important în creşterea economiei, susţinută fiind şi de măsurile pe care ministerul şi Guvernul le-au luat pentru agricultori. Lucrurile pot fi îmbunătăţite, suntem pe drumul cel bun şi avem speranţa că ceea ce am început în România putem să continuăm şi la nivel european, adică transparenţa legislaţiei şi legislaţia care să se plieze pe ceea ce avem noi nevoie în România.

 

Veţi avea cabinet de europarlamentar în Prahova?

 

L. R.: Unul dintre cabinetele de europarlamentar va fi deschis la Ploieşti. Am o obligaţie faţă de judeţul Prahova şi vreau să fiu responsabil pentru ceea ce au făcut cetăţenii indiferent dacă au votat cu noi sau nu.

 

Mulţumit de rezultatul obţinut la alegeri?

 

L. R.: Încă nu s-a făcut o analiză la nivel de partid. Per ansamblu sunt mulţumit, având în vedere că am reuşit să scoatem 50% din europarlamentari. Am putea să spunem că suntem foarte mulţumiţi. Având în vedere faptul că avem în faţă o altă campanie care va începe în câteva luni, cred că trebuie făcută o analiză şi după aceea să tragem linie şi să concluzionăm să vedem ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi aceste lucruri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.