Cătălin Niţă (fost PPDD): ” Nu mă consider a fi liber de partid”

Publicat in Interviul saptamanii 20 Mai 2014 Actualizat: 20 Mai 2014 2003 ori
Google+ WhatsApp
Cătălin Niţă (fost PPDD): ” Nu mă consider a fi liber de partid”
Cătălin Niţă (fost PPDD): ” Nu mă consider a fi liber de partid”

Consilierul judeţean Cătălin Niţă a fost exclus, în luna decembrie a anului trecut, din PPDD, partid din partea căruia a fost ales. De atunci, la aproape fiecare şedinţă de Consiliu Judeţean, se încearcă excluderea sa din acest for. Care este poziţia sa vizavi de cele două situaţii aflaţi în interviul de mai jos:

 


Care este varianta dvs în ceea ce priveşte scandalul privind excluderea dvs din partid şi multiplele încercări de excludere din CJ?

 

Cătălin Niţă: Excluderea din CJ este urmare a celei din partid. Este o etapă naturală, conform legii. Excluderea din partid este un mister şi pentru mine, dat fiind faptul că nu mi-a fost explicată sub nicio formă, nici verbal, nici pe baza vreunui document. Sunt în toiul unui proces, al cărui prim termen va avea loc la data de 4 iunie. Procesul este împotriva organizaţiei naţionale, decizia de excludere fiind a lor la propunerea Biroului Judeţean Prahova. Din punctul meu de vedere, excluderea nu a fost nici întemeiată, nici statutară. Un alt coleg de-al meu, şi aici mă refer la colegul de la Călăraşi, a invocat clauza de neconstituţionalitate în instanţă care a declinat către CRR cauza, iar CCR a ajuns la concluzia că articolul 15, punctul 3 din legea partidelor, care spunea că partidul îşi face singur dreptatea, era neconstituţional şi s-a abrogat. Pe mine m-a ajutat Dumnezeu că decizia asta a avut loc pe 10 decembrie, iar pe mine m-au exclus din partid pe 12 decembrie. Acum sunt foarte curios, mi-au admis contestaţia la Judecătoria Ploieşti şi mi-au dat termen pe 4 iunie. Pe partea de CJ, am mai făcut o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea efectelor pe care le produce excluderea mea din partid. În statutul nostru, al PPDD, sunt două articole care se bat cap în cap, unul spune că nu produce efecte excluderea până nu se definitivează în Comisia de Etică şi Litigii, iar altul spune că, din momentul în care excluderea s-a produs, ea produce şi efecte. Mă consider nedreptăţit să mă dai afară din CJ. Procedura de a reveni în CJ este foarte grea, trebuie dat afară cel pus în locul tău, să te numească pe tine din nou, cel care a fost dat afară cel mai probabil va face, de asemenea, un proces, deci, în orice variantă logică, CJ va pierde bani în procese, timp, plus că unele hotărâri ar putea fi puse sub semnul întrebării. Deci, eu mă gândesc foarte serios la fiecare decizie care se ia în CJ, pentru ca ele să nu fie afectate de un caz particular.
Nu ştiu ce oi fi făcut atât de grav să fiu exclus din partid fără avertisment, membru în Biroul Permanent Judeţean, preşedinte al organizaţiei de tineret...

 

Sunteţi dezamăgit? Ce simţiţi faţă de această situaţie?

 

C. N.: Curiozitate! Sunt curios cum conducerea, adică un grup de oameni conduşi de o persoană, pot fi influenţaţi atât de îndoielnic de o persoană sau poate două-trei persoane.

 

Aţi avut conflicte cu aceste persoane despre care vorbiţi?

 

C. N.: Cu două persoane la care mă gândesc eu şi pe care nu le voi nominaliza acum am avut discuţii în contradictoriu, dar nu conflicte. Fiecare îşi susţinea părerea, fiecare consideră că are dreptate, eu cunosc legea, iar ei erau în afara legii, după părerea mea.

 

Sunteţi liber de partid în acest moment. V-aţi gândit să vă îndreptaţi spre o altă formaţiune?

 

C. N.: Nu mă consider a fi liber de partid. Eu sunt dat afară din partid, dar nu mă consider a fi liber. Nu eu am renunţat la partid. Îmi asum greşelile în momentul în care şi eu consider că sunt atât de grave încât să fiu dat afară. Dacă cineva mi-ar da nişte motive suficient de puternice pentru care eu nu mai făceam cinste acelui partid, am ajuns la vârsta şi la poziţia mentală şi socială să îmi asum demisia.

 

Să presupunem că decizia instanţei va fi în favoarea dvs. După toate acestea, v-aţi mai întoarce în PPDD?

 

C. N.: Da! Banii pe care i-am cheltuit din propria iniţiativă clar nu o să îi recuperez, dar timpul pe care l-am cheltuit cu partidul în aceste două campanii şi munca pe care am depus-o eu după standardele mele merită să nu fie luată în batjocură. PPDD-ul pentru mine, ca şi pentru alţi colegi ai mei, a fost o oportunitate. La 30 de ani, să faci munca pe care alţii nu ajung să o facă la vârstă mai înaintată în alte partide, mi s-a părut o oportunitate. PPDD a dat şansa unor oameni tineri să îşi aplice ideile altfel decât ar fi făcut-o dacă ar fi fost înregimentaţi într-un partid mare.

 

Ce ţintă politică v-aţi stabilit?

 

C. N.: Nu ştiu dacă ţinta mea este neapărat o funcţie. Ţinta mea este aceea de a pune în fapt ceea ce tot vorbim de atâta timp. Consider că sunt suficient de tânăr şi de neintrat în sistem încât să îl pot schimba pe alocuri. Bineînţeles, nu singur.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.