Emil Drăgănescu: ”Noi, cei tineri, trebuie să ne sacrificăm pentru mai bine”

Publicat in Interviul saptamanii 07 Aprilie 2014 3493 ori
Google+ WhatsApp
Emil Drăgănescu: ”Noi, cei tineri, trebuie să ne sacrificăm pentru mai bine”
Emil Drăgănescu: ”Noi, cei tineri, trebuie să ne sacrificăm pentru mai bine”

Subprefectul de Prahova, Emil Drăgănescu, şi-a început, de azi, activitatea în noua funcţie. Persoană modestă şi, pare-se, pusă pe treabă, Drăgănescu se declară pregătit să intre în problemele judeţului.

 


Numirea dvs în această funcţie a fost o adevărată surpriză pentru cei mai mulţi dintre noi. Ce vă recomandă pentru acest post?

 

Emil Drăgănescu: Eu spun că mă recomandă o activitate de zece ani în administraţia publică, o activitate în care am atins, rând pe rând, probleme diverse din administraţie, am avut de-a face cu ordinea publică, cu starea civilă, am fost prezent în diferite comitete pentru organizarea alegerilor la nivelul Primăriei Ploieşti şi alte lucruri din administraţie derivate din aceste principale activităţi.

 

Cu ce gânduri aţi venit la Prefectura Prahova?

 

E. D.: Vin cu gândurile unei persoane tinere pline de speranţă, aptă de muncă, pregătită să sacrifice mult din timpul personal pentru a rezolva probleme ale instituţiei.

 

De ce şi-ar sacrifica cineva timpul personal, aşa cum spuneţi dvs că sunteţi gata să o faceţi?

 

E. D.: Pentru că aşa este normal, pentru că aşa este civic, pentru că aşa este patriotic şi pentru că, în momentul de faţă, cred că noi, cei tineri, trebuie să ne sacrificăm pentru mai bine. Cred că este nevoie şi de astfel de oameni.

 

Aţi făcut vreodată parte din vreun partid politic?

 

E. D.: Absolut niciodată.

 

S-au stabilit competenţele dvs în noua funcţie?

 

E. D.: În principal, competenţele subprefectului sunt stabilite prin lege. Bineînţeles că orice alte atribuţii delegate de prefectul judeţului pot fi preluate şi de subprefect. În principal, activitatea subprefectului se va canaliza pe situaţiile de urgenţă, pe colaborarea cu deconcentratele, pe fondul funciar...

 

Ce nu ştie lumea despre dvs şi credeţi că ar trebui să afle?

 

E. D.: Aş prefera să fiu cunoscut, să descopere. Nu sunt un om care are secrete, sunt un om normal, trăiesc normal, nu sunt vulnerabil, deci nu cred că există lucruri spectaculoase despre mine care ar trebui cunoscute.

 

Ce are în comun activitatea dvs de dinainte cu funcţia pe care o ocupaţi acum?

 

E. D.: În primul rând, stabilitatea unei ţări, unui judeţ, a unei localităţi este conferită de nivelul de siguranţă al cetăţenilor care locuiesc care locuiesc în aceste areale. De aici, de la nivelul de linişte al cetăţenilor, derivă un climat social bun. Cred că liniştea socială e unul dintre principalele motive pentru îndeplinirea celorlalte obiective.

 

Aţi avut vreo întâlnire cu subordonaţii dvs?

 

E. D.: Astăzi am avut o şedinţă. Doamna prefect organizează în fiecare săptămână o şedinţă operativă cu toţi lucrătorii. A fost o şedinţă în care ne-am cunoscut, cu unii m-am revăzut. Nu pot spune că am intrat efectiv în problemele lor, dar sunt pregătit să o fac.

 

Aveţi emoţii?

 

E. D.: În general, nu sunt un om emotiv. Acum nu am emoţii, dar recunosc faptul că am avut la învestitură.

 

Aveţi un mesaj pentru prahoveni?

 

E. D.: Să creadă din nou sau să creadă mai mult în administraţie, în oamenii care lucrează aici, să îi înţeleagă, să vadă şi părţile bune şi să facă o echipă, pentru că eu merg pe principiul că munca în echipă poate da rezultate.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.