Fabioara Ionescu: Nu as face niciodata politica in afara PSD!

Publicat in Interviul saptamanii 03 Noiembrie 2013 1452 ori
Google+ WhatsApp
Fabioara Ionescu: Nu as face niciodata politica in afara PSD!
Fabioara Ionescu: Nu as face niciodata politica in afara PSD!

Preşedintele OFSD Prahova, Fabioara Ionescu, ne povesteşte, într-un interviu acordat PH-online, despre cum este să fii femeie în politică, despre cum reuşesc reprezentantele sexului frumos să se afirme într-o lume a bărbaţilor şi despre momentele dificile din această ”meserie”.

 

 

 

  1. Se poate impune o femeie în politică la fel de bine precum o face un bărbat?


Depinde la ce vă referiţi! ... la „politica pumnului în masă” sau „aruncatul paharului cu apa in fata”, categoric- nu! Aşa cum probabil aţi avut prilejul, aţi putut constata câteva astfel de tentative, din fericire toate eşuate!Şi nu cred că a te impune în acest fel ar putea fi, în politică, un scop în sine pentru cineva!Sigur, într-o organizaţie, este nevoie de disciplină, de respect, de urmarea unor reguli impuse de o majoritate din care nu întotdeauna faci parte, dar toate sunt liber consimţite.

  1. Dacă aţi fi fost bărbat, credeţi că aţi fi avut o altă traiectorie în politică?


Deja ne îndepărtăm de realitate! Niciunul dintre noi nu poate şti nici măcar ce ar fi devenit dacă s-ar fi născut cu un an mai târziu... Sau dacă ar fi pierdut tramvaiul spre examenul de admitere...

 

  1. Care sunt atuurile femeii în acest domeniu?


Ezit între a vă răspunde în glumă sau în serios!Să spun că sunt conştiincioase? Că au o putere de muncă, răbdare şi optimism... uneori inimaginabile? Că sunt charismatice?Dacă voi spune toate acestea, veti zice, poate,că nu e nimic spectaculos în asta şi că există şi bărbaşi conştiincioşi, cu putere de muncă, charismatici...Şi aveţi dreptate. Dar, în spatele fiecărui astfel de bărbat, de cele mai multe ori,se află o anumită... EA!

 

  1. De ce nu avem şi noi, de pildă, o Angela Merkel?


Simţiti nevoia unei Angela Merkel în România?Eu nu.Fiecare ţară şi fiecare epocă... cu „Angela” ei...

 

  1. Cât de mult se mai regăseşte noţiunea de ”om” în sintagma ”om politic”?

 

Cât de mult îi mai dăm voie să se regăsească şi cât de mult societatea mai simte nevoia de asta.M- aţi întrebat, în fel şi chip, dacă în orice condiţii mă regăsesc în PSD.Ei bine, aici mă aflu mai ales pentru că mi-am dorit să fiu şi îmi doresc să rămân om politic, nu politician!  1. Care este persoana care v-a ajutat să ajungeti unde vă aflaţi astăzi?

 

Puneţi întrebări foarte directe, ale căror răspunsuri nu aş vrea să nedreptăţească, să întristeze pe cineva, prin omisiune.În cariera mea profesională şi în cea politică eu nu prea am ars etape. Am urcat, treaptă cu treaptă, în contexte, în conjuncturi uneori mai favorabile- alteori, nu prea...E mare lucru astăzi ca, uitându- mă în urmă, să mă pot bucura că, atunci când credeam că nu mai am putere, că nu mai merită efortul, că nu am şanse să mai fac un pas, de fiecare dată a existat cel puţin un om care să îmi insufle determinarea de care aveam nevoie...Îi sunt recunoscătoare fiecăruia în parte şi îmi doresc să nu îi dezamăgesc niciodată!

  1. Care a fost cel mai dificil moment din viaţa dumneavoastră politică? Când aţi simţit că vreţi să renunţaţi la politică?


Oooo, momente dificile apar tot timpul!NICIODATĂ, în astfel de momente nu m- am gândit că vreau să renunţ la politică, ci, dimpotrivă, am simţit că vreau să rămân şi să schimb lucrurile în bine.

 

 

  1. Ce funcţie v-ar plăcea să ocupaţi la un moment dat în politică?


Vă spuneam, ceva mai devreme, că eu nu am ars etape.Acum, mă aflu pe treapta pe care am nişte sarcini de îndeplinit- cât pot eu de bine! şi nişte lucruri de învăţat pentru... treapta- treptele.... ce vor urma.Care vor fi acestea şi când vor fi... vom vedea!În ceea ce mă priveşte, sintagma „toate la timpul lor” mi se potriveşte perfect.

 

 

  1. Aţi face politică în afara PSD? În ce condiţii?

EXCLUS!

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.