Vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, despre prioritatile "de sezon"

Publicat in Interviul saptamanii 13 Octombrie 2013 1429 ori
Google+ WhatsApp
Vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, despre prioritatile "de sezon"
Vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, despre prioritatile "de sezon"

Vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu a acceptat sa raspunda intrebarilor noastre legate de prioritatile "de sezon" aflate pe lista Consiliului Judetean, in conditiile in care judetul nostru va avea nevoie de o atentie sporita din partea autoritatilor. De ce, aflati din interviul ce urmeaza.

 

 

Ph-online: La începutul anului, spuneaţi că o prioritate a dvs este ”reconstrucţia ecologică” a judeţului. Concret, la ce vă refereaţi?

 

Sebastian Danielescu: Prin “reconstrucţie ecologică” mă refer la stoparea fenomenelor de alunecari de teren şi eroziune, prin plantarea de arbori în zonele cu probleme şi înfiinţarea de perdele forestiere.

 

Ph-online: Ce aţi făcut în ultimele opt luni pentru ca această ”reconstrucţie ecologică” să fie realizată?

 

S.D: Trebuie să sţiţi că activitatea în sine a fost preluată de UAT-uri, sub coordonarea colegului meu, Rebega Laurenţiu, prin dispoziţia dată de domnul preşedinte, Mircea Cosma. Totuşi, consecvent cu afirmaţiile mele, am participat efectiv la organizarea şi execuţia plantării unui versant, supus degradării, în satul Schiuleşti, comuna Izvoarele.

 

Ph-online: Când şi unde vom avea în Prahova perdele forestiere?

 

S.D: Perdele forestiere (trupuri de pădure) au fost înfiinţate la Sălciile, Ciorani, Izvoarele, procesul fiind în derulare.

 

Ph-online: Tot la începutul mandatului, vorbeaţi despre nevoia unei mai bune gestionări a deşeurilor. În acest context, vreau să vă întreb în ce stadiu se află Master Planul de deşeuri? Sunt întârzieri sau probleme în implementarea acestui program pe fonduri europene?

 

S.D: Master-planul de management al deşeurilor se află în curs de implementare, licitaţiile aferente proiectului „Sistemul integrat de management al deşeurilor” în judeţul Prahova fiind în derulare, în faza de evaluare finală. Există întârzieri cauzate de numeroasele contestaţii la care s-au respectat, bineînţeles, termenele legale.

 

Ph-online: Întrebări de sezon… Iarna a venit, în zona montană, ceva mai repede decât ne aşteptam. Este Prahova pregătită în acest moment pentru sezonul rece? Mă refer la stocuri de materiale antiderapante, dar şi la utilaje.

 

S.D: Instituţiile abilitate din judeţul Prahova sunt pregătite în acest moment pentru intervenţii de deszăpezire. Există stocuri şi utilaje care pot fi folosite în perioada imediat următoare.

 

Ph-online: Când vor fi organizate licitaţiile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene?

 

S.D: Licitaţia pentru întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă a fost demarată la data de 27 august, respinsă de trei ori de către ANRMAP şi repusă pe SEAP pe 12 septembrie, urmând ca termenul de deschidere a ofertelor să fie 28 octombrie 2013.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.