Laurentiu Rebega (PC): "Imi doresc sa consolidez relatia cu PSD si cu presedintele acestuia"

Publicat in Interviul saptamanii 27 Mai 2013 1368 ori
Google+ WhatsApp
Laurentiu Rebega (PC): "Imi doresc sa consolidez relatia cu PSD si cu presedintele acestuia"
Laurentiu Rebega (PC): "Imi doresc sa consolidez relatia cu PSD si cu presedintele acestuia"

Preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega, ”junior” în ale politicii, este un tânăr decis să demonstreze… Ce? Ei bine, el şi-a pus în cap să demostreze că poate să facă din PC Prahova o organizaţie puternică, dar şi că PC nu este un partid ”de număr”, ci unul de calitate.

 

 

 

Reporter: Tocmai aţi câştigat un nou mandat la şefia PC Prahova. De ce aţi mai candidat?

Laurenţiu Rebega: Cred am vrut să demonstrez că, în ultimii trei ani, am reuşit să capăt o experienţă care îmi permite să dezvolt proiectul pe care mi l-am propus în urmă cu trei ani, şi anume întărirea organizaţiei de Prahova şi obţinerea unui rezultat bun la alegerile viitoare.

 

R: De câţi ani faceţi politică?

L. R.: Trebuie să recunosc faptul că sunt un junior în ale politicii, pentru că am intrat în politică în urmă cu trei ani şi jumătate, chiar dacă, înainte, am făcut parte dintr-un departament profesional al unui partid politic.

 

R: Vă doriţi să ajungeţi senior în politică sau deja regretaţi că aţi intrat în această lume?

L. R.: Trebuie să admit că, de-a lungul celor trei ani şi jumătate, lucrurile nu au stat aşa cum am crezut eu iniţial că vor sta în politică, dar cred că este important să menţin, în momentul de faţă, linia pe care am început şi să încerc să obţin ceea ce, la vremea intrării în acest mediu, îmi doream să obţin.

 

R: La ce vă referiţi când spuneţi că lucrurile nu stau aşa cum credeaţi dvs?

L. R.: Adică, din afara politicii, deciziile care se iau nemulţumesc oamenii, de cele mai multe ori, fără ca ei să înţeleagă exact despre ce este vorba. Intrând în politică şi în administraţie, îţi dai seama că, de cele mai multe ori, politicienii nu îşi doresc neapărat să facă un anumit lucru, ci sistemul, per ansamblu, are nevoie de mai multă răbdare pentru a da rezultate.

 

R: Deci, nu vă simţiţi ca peştele în apă, ci mai degrabă mergeţi pe principiul ”am intrat în horă, trebuie să joc”.

L. R.: Am intrat în horă, aşa cum ziceţi dvs, am intrat în politică fiind conştient de faptul că fără o implicare a noastră, a celor care stăm pe margine şi criticăm, nu se pot schimba lucrurile aşa cum ne dorim. De aceea, sunt în momentul de faţă în politică şi îmi doresc să rămân până în momentul în care voi realiza că lucrurile se mişcă aşa cum mi-am dorit eu înainte de a intra în acest mediu.

 

R: Cum este PC Prahova, după trei ani sub conducerea dvs?

L. R.: Suntem pe un trend ascendent. Mă bucur nespus că în perioada celor trei ani ca preşedinte am reuşit să reactivez vechi membri ai PC şi pot spune că există un potenţial destul de bun pentru o creştere în continuare a numărului membrilor PC.

 

R: Numărul ca numărul, dar calitatea?

L. R.: Eu cred că avem o calitate în PC şi o demonstrează consilierii noştri locali, lucrurile pe care ei le-au făcut şi cred că, la un moment dat, vom arăta, că PC nu este chiar un partid de număr, ci unul de calitate.

 

R: Ce v-aţi propus să faceţi în noul mandat, cât USL-ul va mai rezista, pentru ca PC chiar să conteze în USL Prahova?

L. R.: În primul rând, mi-am propus să consolidez relaţia pe care o am cu PNL-ul, fiind parte a ACD-ului. Pe de altă parte, să consolidez relaţia cu PSD-ul şi cu preşedintele acestuia şi să învăţ cât mai multe din experienţa celor doi.

 

R: Să înţelegem că scârţâie relaţiile, din moment ce este nevoie de consolidare?

L. R.: E firesc să existe şi divergenţe, la un anumit moment, dar cred că avem capacitatea să gestionăm astfel de momente şi, pentru binele celor care ne-au dat votul în 2012, să continuăm această alianţă şi să ducem la capăt toate proiectele pe care le-am propus în campania electorală.

 

R: Având în vedere noul context politic şi scandalul recent din USL, credeţi că mai aveţi timp să consolidaţi relaţiile acestea sau USL se va destrăma prea devreme?

L. R.: Aici sunt două aspecte la care aş vrea să fac referire şi anume e vorba de o relaţie personală cu oamenii din conducerile celor două partide şi aici, indiferent ce s-ar întâmpla cu o alianţă politică sau alta, relaţiile vor rămâne. Pe de altă parte, mi-e greu să cred că USL-ul se va destrăma înaintea alegerilor. Totuşi, există un proiect care are ca bază de pornire susţinerea unui singur candidat la preşedinţia ţării. E firesc să existe şi momente de tensiune şi divergenţe şi opinii diferite. Tocmai asta face politica frumoasă, faptul că nu avem tot timpul o singură gândire.

 

R: Ce schimbări trebuie să aducă rediscutarea protocolului USL?

L. R.: Cred că ar trebui să punem mai mult accent pe ieşirile unor colegi de-ai noştri, şi anume atacurile personale înainte de a fi discutate în interiorul alianţei. Adică, e mult mai important proiectul pentru care oamenii ne-au acordat încrederea, decât să avem nişte ambiţii personale să demonstrăm ceva cuiva.

 

R: Ce proiecte politice aveţi pentru viitorul dvs?

L. R.: În primul rând, vreau să îmi consolidez poziţia de preşedinte al organizaţiei şi, în al doilea rând, îmi doresc din tot sufletul ca membrii care sunt în PC să poată să aibă satisfacţia de a vedea ideile şi proiectele pe care le propun puse în aplicare.

 

R: Vizaţi un post de parlamentar în viitoarea legislatură?

L. R.: M-am gândit, la alegerile trecute, dar am considerat că este mult mai important să fii aproape de cetăţean şi să înveţi administraţie şi poţi să îl ajuţi direct de lângă el. Pe de altă parte, este o posibilitate, dar vom vedea. În momentul de faţă, nu ştiu ce se va întâmpla în legislatura viitoare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.