Rares Enescu, jurist si consilier judeţean USL: ”Nu m-aş înregimenta niciodată într-un alt partid”

Publicat in Interviul saptamanii 11 Martie 2013 Actualizat: 11 Martie 2013 3901 ori
Google+ WhatsApp
Rares Enescu, jurist si consilier judeţean USL: ”Nu m-aş înregimenta niciodată într-un alt partid”
Rares Enescu, jurist si consilier judeţean USL: ”Nu m-aş înregimenta niciodată într-un alt partid”

Rareş Enescu este consilier judeţean din partea USL şi fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, el fiind de profesie jurist. Aflaţi mai multe despre Rareş Enescu din interviul de mai jos:

 

 

Reporter: Cum aţi ajuns să faceţi politică?

 

Rareş Enescu: Rostul nostru ca studenţi a fost şi rămâne dobândirea unor cunoştinţe profesionale cât mai apropiate de cerinţele pieţei muncii, dar este nevoie şi de implicare în viaţa societăţii. Aşa se face că în anul 1999, împreună cu colegii de facultate. am decis să ne înscriem în PDSR. Din nefericire, dintre noi doar eu am continuat activitatea politică în acest partid.

 

R: Care este ”muza” dvs în acest domeniu?

 

R. E.: În politică nu există muze. Doar poeţii au muze ori politica nu este poezie. Aş putea spune că am avut modele şi încă mai am…

 

R: Există persoane cărora le sunteţi recunoscător în mod deosebit? Pentru ce?

 

R. E.: Recunoscător sunt, în primul rând, partidului, organizaţiei judeţene, care practic m-a adoptat. Fără teama de a greşi, pot spune că m-am contopit cu partidul pe care îl reprezint!

 

R: Privind la scena politică actuală, cât la sută mai este ideologie şi cât interes sau orice altceva?

 

R. E.: Eu militez ca ideologia unui partid să fie prioritate. Nu pot să ascund faptul că. din păcate, sunt destule cazuri când interesele unui individ sau interesele de grup prevalează în faţa obiectivelor impuse de ideologia partidului!

 

R: Continuaţi fraza: ”Politica îmi face viaţa mai…”

 

R. E.: Politica îmi face viaţa mai activă.

 

R: Unde vă vedeţi peste cinci ani? Ce aşteptări aveţi pe plan politic?

 

R. E.: Mă văd în Parlamentul României. Aştept ca politica partidului nostru de centru stânga să îşi arate roadele în actuala legislatură şi să ne permită continuarea programului pentru încă cel puţin un mandat!

 

R: Ce regret(e) aveţi?

 

R. E.: Din punct de vedere politic, nu am niciun regret, poate doar să îmi reproşez că nu am fost întotdeauna deasupra încrederii pe care mi-a acordat-o conducerea judeţeană a partidului.

 

R: De ce anume sunteţi mândru?

 

R. E.: În primul rând, sunt mândru că sunt membru al acestui partid, în al doilea rând, ca am contribuit la succesul în alegeri al candidaţilor noştri. În al treilea rând, aş spune că sunt mândru că intervenţiile mele în şedinţele Consiliului Judeţean, al cărui membru sunt, au fost apreciate şi materializate în hotărâri ale consiliului.

 

R: Ce nu aţi face niciodată în politică?

 

R. E.: Nu m-aş înregimenta într-un alt partid.

 

R: Să presupunem că nu aţi fi intrat în politică. Cum credeţi că ar fi fost viaţa dvs?

 

R. E.: La 24 ani, în 1999, am făcut primul pas în viaţa politică, deci nu îmi pot imagina o altă viaţă, una lipsită de acest mod de a mă implica în viaţa de zi cu zi a fiecărei comunităţi în care am răspundere. Deci viaţa mea ar fi fost asemănătoare oricărui avocat, judecător, desigur cu răspunderile funcţiilor pe care le puteam îndeplini, dar nu mă puteau împlini.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.