Corina Ungureanu: ”Sper ca, până în iunie, să avem la Ploieşti cea mai modernă bază de minifotbal din ţară”

Publicat in Interviul saptamanii 14 Ianuarie 2013 Actualizat: 14 Ianuarie 2013 2762 ori
Google+ WhatsApp
Corina Ungureanu: ”Sper ca, până în iunie, să avem la Ploieşti cea mai modernă bază de minifotbal din ţară”
Corina Ungureanu: ”Sper ca, până în iunie, să avem la Ploieşti cea mai modernă bază de minifotbal din ţară”

Fosta gimnastă Corina Ungureanu, care este consilier pe probleme de sport al primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, vorbeşte, într-un interviu acordat PH-online, despre ce se va întâmpla în 2013 pe acest segment de activitate în municipiul reşedinţă de judeţ, despre ce se vede făcând peste cinci ani şi despre cum stau lucrurile în gimnastica românească.

 


Reporter: În urmă cu doi sau trei ani, ai început să cochetezi cu politica, dar în vara acestui an ai fost foarte vizibilă pe acest plan prin susţinerea campaniei primarului Iulian Bădescu. Ce te-a motivat să intri în politică, un mediu pe care mulţi îl caracterizează drept murdar şi pervers?

 

Corina Ungureanu: Depinde de fiecare cum îşi doreşte, dar mai ales cum poate să facă politică. Eu prefer să învăţ de la oamenii capabili, care îşi desfăşoară activitatea cu transparenţă şi în interesul cetăţenilor. Avem în politica românească câţiva oameni politici capabili să repornească motoarele într-o direcţie bună. Cât despre politica pe care o fac eu şi la care cred că mă pricep aceasta este ”sportul” cu tot ce ţine de acest domeniu. Nu le ştiu pe toate, dar învăţ în fiecare zi.

 

R: Ce au în comun sportul şi politica?

 

C. U.: Nu au nimic în comun în afară de faptul că sportul depinde de politic.

 

R: Întrebare pentru Corina Ungureanu, consilier al primarului Ploieştiului: ce proiecte se prefigurează pentru 2013 în ceea ce priveşte sportul în municipiu?

 

C. U.: Venind în completarea întrebării anterioare, pentru 2013 sper ca, până în luna iunie, să avem gata cea mai modernă bază de minifotbal din ţară, un proiect al Federaţiei Române de Minifotbal şi al Federaţiei Europene de Minifotbal, care cuprinde cinci astfel de baze în cinci oraşe europene, printre care şi Ploieşti. Este un proiect finanţat din fonduri europene. De altfel, în câteva luni o să terminăm de amenajat şi bazele de antrenament ale sporturilor care şi-au pierdut sălile de antrenament prin demolarea vechiului stadion. Desigur, mai sunt multe alte lucruri urgente de rezolvat, dar v-am spus despre cele mai importante şi mai urgente proiecte care vor fi realizate în cursul acestui an.

 

R: Cum este gimnastica românească acum şi cum o vezi în viitor?

 

C. U.: Gimnastica la acest moment este în reconstrucţie, dar pe un drum bun. Prioritatea în gimnastică este baza de selecţie scăzută la nivelul copiilor. Ca prioritate în sportul românesc sunt bazele sportive, motivarea financiară a tehnicienilor şi copiii îndrumaţi către toate disciplinele sportive. În opinia mea, aceasta este ordinea corectă dacă vrem ca, într-un viitor, sper, nu îndepărtat, să avem rezultatele cu care eram obişnuiţi.

 

R: Ce te vezi făcând peste cinci ani?

 

C. U.: Mă văd făcând acelaşi lucru ca şi acum, dar cu mai multă experienţă pe care o voi acumula în următorii cinci ani.

 


R: Sportul de performanţă presupune multe sacrificii şi, practic, lipsa copilăriei. În condiţiile date şi luând în calcul problemele din sportul românesc, ai încuraja un părinte să îşi îndrume copilul spre sportul de performanţă? De ce?

 

C. U.: Mi-aş dori ca părinţii să-şi ducă copiii la sport pentru sănătatea lor. Performanţa nu este pentru toata lumea, dar de sănătate avem nevoie cu toţii. Îi încurajez pe părinti şi bunici să-şi îndrume copiii şi nepoţii către orice activitate sportivă. Sportul te educă, te formează şi de dezvoltă frumos!

 

Sursa foto: Facebook

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.