Ion Dilirici, directorul APIA Prahova: ”Vreau ca APIA să aibă o imagine foarte bună”

Publicat in Interviul saptamanii 26 Decembrie 2012 Actualizat: 26 Decembrie 2012 6636 ori
Google+ WhatsApp
Ion Dilirici, directorul APIA Prahova: ”Vreau ca APIA să aibă o imagine foarte bună”
Ion Dilirici, directorul APIA Prahova: ”Vreau ca APIA să aibă o imagine foarte bună”

Ion Dilirici este noul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova. Aflaţi, în interviul pe care acesta l-a acordat PH-online, ce crede despre instutiţia pe care o conduce şi ce obiective şi-a stabilit.

 

Reporter: Ce impresie v-aţi făcut despre APIA Prahova în cele câteva zile de când conduceţi această instituţie?

 

Ion Dilirici: Mi se pare o instituţie interesantă prin problematica pe care o are care este destul de complexă. Mi-am făcut o impresie foarte bună despre oamenii care lucrează aici. Sunt mulţi, majoritatea sunt femei, şi sunt foarte disciplinaţi, răspund foarte promt la problemele care sunt aici şi mi se pare un colectiv foarte bun.

R: De ce probleme v-aţi lovit zilele acestea?

 

I. D.: Este o problematică diversificată. Deocamdată m-am ocupat de probleme de organizare. Am vrut să cunosc şi să-mi însuşeţsc organigrama, să văd dacă trebuie făcute schimbări, să cunosc personalul, să văd situaţia sediilor, pentru că APIA are şi patru centre în judeţ. Din păcate, sediul în care suntem este unul închiriat şi este important să prelungim contractul în continuare. Importantă este şi chiria pe care o vom avea. Avem, de asemenea, sediul de pe bulevard- fosta Bancă Agricolă- care pur şi simplu este părăsit. Este un sediu al APIA, dar nu s-a ocupat nimeni de el până acum.

R: Aţi spus sunt mulţi oameni care lucrează la APIA. Sunt şi suficienţi?

 

I. D.: Nu prea este suficient personalul pe care îl avem pentru că oameni de aici lucrează, în mare majoritate, şi sâmbăta şi duminica. Deci, nu sunt blocaţi pe programul 8.00-16.00. Lucrează peste program, dar, din fericire pentru mine, personalul este foarte bun şi foarte receptiv la toate probleme care sunt aici şi care nu sunt deloc puţine, din impresia pe care mi-am făcut-o în cele câteva zile de când sunt director.

R: Cu ce obiective aţi venit la conducerea APIA?

 

I. D.: În primul rând, vreau ca APIA să aibă o imagine foarte bună, ca instituţie în judeţul Prahova, aşa cum Prahova are o imagine foarte bună la nivel naţional. Sincer să fiu, îmi pare rău că nu mai sunt consilier judeţean pentru că am pierdut foarte mult, având în vedere că acest consiliu judeţean are un om foarte bun care conduce judeţul şi toţi avem de învăţat de la dânsul (n.r. preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma). Chiar sunt invidios pe cei care au rămas pentru că în viaţă, când eşti lângă un om valoros, este foarte important. Te ajută să te formezi ca om, ca şi conducător şi faptul că sunt funcţionar public m-am obligat să îmi dau demisia din Consiliul Judeţean Prahova. Revenind la APIA, vreau să o consolidez ca instituţie pe plan judeţean şi să fie una dintre cele mai respectate. Alte obiective le voi stabili după ce îmi întregesc imaginea cu tot ce este aici.

R: La ce vă referiţi când vorbiţi despre o imagine bună a APIA?

 

I. D.: Mă refer la faptul că au fost mai multe scandaluri de presă legate de APIA în ultimii ani. Activitatea instituţiei trebuie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi să nu aibă de suferit ca imagine prin modul în care noi toţi ne desfăşurăm activitatea.

R: Se pune în România suficient de mult accent pe agricultură?

 

I. D.: După cum am văzut ce se întâmplă, cel puţin în ultima perioadă de când s-a schimbat Guvernul, actualul Guvern şi actualul ministru al Agriculturii tratează cu prioritate agricultura. Cred că este chiar pe primul loc, după opinia mea, în priorităţile Executivului, sau ar trebui să fie pe acest loc fruntaş având în vedere faptul că în alte zone suntem foarte mult în urmă- mă refer la infrastructură, la industrie şi aşa mai departe. Mare parte din industria care a fost pe vremea lui Ceauşescu a picat şi este foarte greu acum până se reconsolidează industria. Oricum, agricultura ar trebui să fie prima prioritate pentru România, în opinia mea.

R: Dacă ar fi să vă gândiţi la o primă măsură pe care ar trebui să o luaţi, care ar fi aceea?

 

I. D.: Am mai multe măsuri pe care vreau să le iau, dar putem discuta despre aceasta peste aproximativ o lună despre ele. Deja am vreo trei proiecte pe care vreau să le realizez, dar în primul rând vreau să discut despre ele cu cei de aici pentru că, repet, este o echipă foarte bună, şefii de serviciu sunt persoane competente, sunt foarte mulţumit de directorul adjunct pe care l-am găsit aici, doamna Gabriela Buligescu. Deci, am cu cine să lucrez, asta este important. Am înţeles că şi ei sunt foarte mulţumiţi de venirea mea aici, ceea ce rar se întâmplă. Acestea sunt mesaje care îmi vin din exterior, pentru că oamenii vorbesc. Concret, nu pot spune prea multe acum. Aproximez că, la sfârşitul lunii ianuarie, deja vor fi modificări la APIA Prahova, în bine, zic eu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.