Georgică Severin (USL): ”Voi lupta la maximum posibil pentru începerea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov”

Publicat in Interviul saptamanii 04 Decembrie 2012 1873 ori
Google+ WhatsApp
Georgică Severin (USL): ”Voi  lupta la maximum posibil pentru începerea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov”
Georgică Severin (USL): ”Voi lupta la maximum posibil pentru începerea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov”

Georgică Severin este candidatul USL în Colegiul 1 Senat (Valea Prahovei), pe care l-a reprezentat în ultimii patru ani în Parlament. Acesta vorbeşte într-un interviu acordat PH-online despre ce îşi propune pentru viitorul mandat de senator, despre importanţa autostrăzii Comarnic-Braşov, şi despre cum poate ieşi România din situaţia în care se află.

 

 

Reporter: Aţi încheiat un mandat de senator. Care sunt rezultatele activităţii dvs ca parlamentar în legislatura 2008-2012?

 

Georgică Severin: Rezultatele mele din activitatea parlamentară sunt legile pe care le-am votat, legile pe care nu le-am votat şi mă refer aici la tăierea pensiilor, la tăierea salariilor, la închiderea spitalelor, la mărirea TVA-ului şi lista este foarte mare. Rezultatele în teritoriu sunt legate de promovarea permanentă a intereselor zonei, de exemplu autostrada Comarnic-Braşov, pentru care am făcut tot ce putea să facă un parlamentar şi chiar mai mult.

 

R: De ce vă doriţi un nou mandat?

 

G. S.: Pentru că în momentul de faţă ştiu nu numai ce trebuie făcut şi pot să mă implic mult mai mult în activitatea desfăşurată în colegiul meu de Senat în condiţiile în care sunt convins că USL va forma Guvernul şi, deci, e mult mai uşor să reprezinţi cetăţenii atunci când partidul sau alianţa pe care o reprezinţi este la putere, faţă de cum a fost în ultimii aproape trei ani în opoziţie. În plus, îmi place ce fac şi chiar cred că sunt bun pentru activitatea de parlamentar.

 

R: Cum veţi răsplăti încrederea alegătorilor în cazul în care câştigaţi un nou mandat?

 

G. S.: Încrederea celor care mă vor vota, dacă voi fi reales, se răsplăteşte făcându-ţi datoria de parlamentar. Mă refer la activităţile din Parlament, votând pentru ceea ce înseamnă bine pentru societate, pentru cetăţeni. Dacă primarii vor veni la mine cu proiecte sustenabile şi vor simţi nevoia să îi ajut în realizarea acestora, o voi face cu mult drag. Proiectul pentru care mă bat şi care depăşeşte nivelul primarilor este public asumat. Mă voi lupta la maximum posibil pentru începerea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov. Cine vine şi spune că va face podeţe şi altele asemenea să candideze la primărie, nu la Parlament.

 

R: De ce are cea mai mare nevoie zona pe care o reprezentaţi?

 

G. S.: De autostrada Comarnic-Braşov şi de locuri de muncă.

 

R: În urmă cu aproximativ trei ani, aţi trecut de la Putere în Opoziţie. Ce v-a motivat să faceţi acest pas?

 

G. S.: Când am fost rugat de colegii de la PDL să candidez în 2008 am acceptat pe baza unui program. În mod cert nu m-am dus la oameni în 2008 să le spun că o să le tai salariile şi pensiile, că o să îmi bat joc de ei, că o să le închid spitalele şi aşa mai departe. Deci, eu nu m-am schimbat, ci pur şi simplu s-a schimbat partidul sau, mai bine zis, s-a schimbat ”el lidero maximo”, Traian Băsescu. El s-a decis să conducă România în cu totul alt mod. Cum, din păcate, pentru PDL este literă de lege ce spunea şi ce spune Băsescu, nu mi-am mai găsit locul. Dacă eu am greşit, mi-o vor arăta acum alegătorii pentru că vedeţi că nu m-am dus să candidez în alt colegiu, ci am rămas în cel pe care l-am câştigat acum patru ani. Eu cred că am făcut bine după discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii în aceşti ani şi în perioada de campanie.

 

R: Cum poate să iasă România din situaţia în care se află?

 

G. S.: România este într-o situaţie gravă determinată de mai mulţi factori. Principalul element care poate ajuta România este o conducere raţională- ca să fac un joc de cuvinte apropo de contracandidaţi, ţara trebuie condusă cu creierul şi nu cu inima. Trebuie să avem oameni competenţi şi mai ales să înţelegem că banii puţini pe care îi avem trebuie gospodăriţi raţional şi nu să ne batem joc de ei aşa cum s-a întâmplat în timpul administraţiei portocalii. Dacă această condiţie este îndeplinită, România va începe încet să crească. Evident că ieşirea din criză nu depinde numai de ţara noastră pentru că suntem parte a unui întreg economic european şi orice se întâmplă la nivel european şi mondial într-o societate globalizată se va reflecta şi în România. În anii guvernării portocalii pur şi simplu şi-au bătut joc, nu le-a păsat. Au aruncat toate pe umerii populaţiei, iar ei şi-au văzut de afacerile lor. Dau numai exemplele cu Nelu Iordache şi cu toate aceste chestiuni care apar, care erau ştiute, dar care acum semnifică mult.

 

R: Ce mesaj aveţi pentru alegătorii dvs?

 

G. S.: Eu i-am reprezentat permanent. Consider că munca de parlamentar înseamnă să te simţi la datorie pentru România. Cu tot dragul, cu tot respectul pentru prahoveni, odată ajunşi parlamentari trebuie să înţelegem că trebuie să fim foarte atenţi ca legile pe care le dăm să fie bune, corecte, să nu fie făcute pe genunchi. De aceea, ele trebuie bine gândite, trebuie să ne facem munca în Parlament, în teritoriu, dar să nu uităm că stăm acolo pentru a face legi şi mai ales pentru a promova şi respecta democraţia. Ceea ce se întâmplă în România acum şi în ultimii ani de când Băsescu şi-a luat titulatura de ”Ceauşescu chel” nu e starea în care trebuie să trăiască această ţară.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office