Ploieşteanca Andreea Rădulescu a apărut pe coperta Business Woman. Felicitări!

Publicat in Hollywood Experience Beauty Salon 25 Mai 2016 3330 ori
Google+ WhatsApp
Ploieşteanca Andreea Rădulescu a apărut pe coperta Business Woman. Felicitări!
Ploieşteanca Andreea Rădulescu a apărut pe coperta Business Woman. Felicitări!

Andreea Rădulescu, make-up artist, şi-a inaugurat primul business, Hollywood Experience Salon, la 19 ani, în Ploieşti, oraşul său natal, iar în prezent coordonează centrele Hollywood Beauty Academy din trei oraşe din ţară. Deși considerată de cei din jur prea tânără pentru a putea face performanţă într-un domeniu atât de larg, a reușit, în doar un an, să formeze o echipă de specialişti, utilizând tehnicile de management studiate la Hollywood şi extinzând salonul pe toate domeniile beauty.

 

 

Ce este pentru tine profesia de make-up artist? Ce spune despre tine această alegere?

 

Îmi place întrebarea (zâmbește ștrengărește Andreea). Meseria mea este pasiunea mea, înainte de orice aspect care implică o latură a job-ului. În acest moment pot afirma că alegerea făcută spune despre mine faptul că am luat decizia potrivită la momentul oportun.

 

Când priveşti pentru prima oară, cu un ochi de make-up artist, un client, ce observi imediat?

 

Întotdeauna am fost fascinată de așezarea și proporțiile pieselor feţei. Îmi focusam inițial atenția asupra nasului, pomeților și a frunții, însă ochii mă fascinează cu adevărat. Aş putea spune că ochii ne ajută să comunicăm fără cuvinte, dar mai ales să cucerim. Transmitem de cele mai multe ori emoții puternice doar printr-o simplă privire... iar atunci, ce poate fi mai frumos decât să îi evidenţiem.

 

Există elemente ale feţei care pot fi evidenţiate prin machiaj şi altele care pot fi estompate. Cum se obţine măsura, astfel încât să păstrezi identitatea, să nu pară, în final, o faţă-şablon?

 

Fiecare fizionomie este specifică, particulară, uneori atipică. Este imperios necesar să cunoști elementele de rezistenţă, să aplici corect reguli de beauty și vei obține întotdeauna un efect individual, unic, dar, aşa cum spuneam, dacă ar fi să aleg ceva care consider că trebuie evidențiat, m-aş opri la ochi, mai ales că poți schimba întreaga fizionomie dacă accentul este pus corespunzător pe partea cea mai frumoasă a feţei.

 

După părerea mea, ochii împreună cu sprâncenele îţi pot schimba trăsăturile până la 80% iar pentru restul de 20% ne putem folosi de contouring. Iar aici mă refer la sculptarea feţei prin lumini şi umbre pentru a ascunde mici defecte şi a rămâne evidenţiate cele cu adevărat remarcabile.

 

Ce gen de machiaj este în trend anul acesta? Unde / cine se trasează liniile anului în materie?

 

Trendul... Tendințele se referă mai degrabă la ce ţi se potriveşte, la eveniment și la ținută! Nu întotdeauna ceea ce se poartă avantajează orice model.

 

În 2016, atât make-up-ul grafic cât și cel Glamour sunt vedetele. Hollywood, Los Angeles sunt punctele de referință care ne inspiră și ne oferă tendințe în make-up. Aici se află, de altfel, cele mai prestigioase şcoli de formare în domeniu.

 

Povesteşte-mi despre modul în care te-ai format în această profesie.

 

Mama mea, întotdeauna o femeie foarte elegantă, şi-a pus amprenta asupra mea încă din copilărie. Pasiunea a prins contur în anul V de studiu gimnazial, când am aprofundat modulul de artă în cadrul Şcolii Americane.

 

Şlefuirea tehnicilor am realizat-o la Hollywood, fiind inspirată de Los Angeles, orașul numărul 1 în lume în materie de beauty și inovație. Am avut marele noroc să învăț de la cei mai buni, mai ales că am avut ocazia să o am ca profesoară pe cea care a realizat transformările spectaculoase ale filmului cu Brad Pitt „The Curious Case of Benjamin Button”.

 

Ai o şcoală de make-up în Bucureşti, deschisă recent. Cum ai ajuns la această idee şi care este oferta educaţională?

 

Da, dorința de a-i ghida pe cei interesați de mânuirea pensulei pe chip s-a extins și în București. Ideea a prins viață datorită solicitărilor primite și la acest nivel. Cursanții au oportunitatea de a-şi stabili bazele teoretice și cele practice pe sistemul Hollywoodian, aceste tehnici fiind avizate de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii.

 

Mi-am dorit întotdeauna să împărtășesc experiența mea la Hollywood cu toţi cei pasionați de make-up, mai ales că în acest domeniu tehnicile sunt diferite iar fiecare artist creează ceva inedit. Eu îmi doresc să evoluez în permanenţă şi de aceea particip la cât mai multe workshop-uri şi cursuri în toată lumea. Consider că orice make-up artist de renume, deşi îşi creează stilul lui, este bine să îşi îmbogățească experienţa prin noi tehnici diferite.

Cei care doresc să afle mai multe despre munca mea pot intra pe www.andreeaaradulescu.ro, Facebook: Andreea Radulescu Make-up.

 

În ce măsură poţi inova în profesia ta? Cât de departe ai mers cu o idee creativă?

 

Inovația este un cuvânt care mă face să simt că pot lucra cu adevărat. Ador să creez personaje de film prin tehnica efectelor speciale. Este, practic, singurul moment în care poți crea o persoană aşa cum îţi imaginezi tu, iar aceasta prinde viaţă. Am o mare mulţumire sufletească atunci când rezultatul final este cel dorit.

 

Frecvent, adaug un plus de valoare fiecărui stil, atât în make-up, cât și în transmiterea cunoștințelor către cursantele pe care Școala le ghidează.

 

 

Ai avut cereri atipice din partea unor clienţi? Cum discuţi în astfel de situaţii?

 

Nu mă grăbesc să cataloghez după o consiliere de un minut. Dezvolt și identific fiecare solicitare. Da, frecvent interacționez cu diferite cliente care își doresc un make-up atipic, însă întotdeauna îmi respect munca și explic din perspectiva mea rezultatul. De cele mai multe ori, clientele înțeleg și sunt fericite că le ofer argumente.

 

Consideri calitatea umană a profesionistului un atu într-o astfel de meserie? Ce apreciezi cel mai mult în cadrul interacţiunii cu un client?

 

Cu siguranță da, clientele te aleg pentru cât de bine mânuiești pensula pe chip cât și pentru confortul lor. Uneori, se simt ca la psiholog. Ador clienții relaxați, pentru că transmit un vibe bun, dar îmi plac și cei foarte hotărâţi, care știu ce vor.

 

În meseria mea, un client care știe ce vrea este ideal, iar un client mulțumit este ceea mai mare bucurie.

 

Cum îţi evaluezi munca de make-up artist?

 

Întrebați un specialist dacă îi place munca lui şi veţi constata că este ca şi cum ați întreba o mamă dacă este fericită când petrece timpul cu copilul ei. Este o meserie provocatoare. Nu este ușor să o practici, dacă nu ești 100% convins că este alegerea potrivită, însă odată îmbrățișată, creează dependenţă.

Ce calităţi consideri că sunt esenţiale pentru a lucra în acest domeniu?

 

Calitatea umană este esențială, însă foarte importantă este și capacitatea de a te transpune în locul clientului, răbdarea și feeling-ul.

 

Sunt anumite tehnici de make-up în care te-ai specializat şi reprezintă punctul tău forte? Cum te distingi în această lume a make-up artiştilor autohtoni?

 

Make-up-ul nu este doar o artă. Este rezultatul unui studiu permanent și al unei dedicări continue, aceasta este percepția mea. Efectele speciale reprezintă în continuare slăbiciunea mea, tehnicile sunt individuale și unice pentru fiecare make-up artist. Sunt mulți colegi de branșă care fac o treabă extraordinară, însă fiecare dintre noi are un rezultat al muncii diferit, specific.

Ai uneori sentimentul că există riscul să te îndepărtezi de munca directă cu clienţii, în favoarea rezolvării laturilor administrative ale business-ului în dezvoltare? Sunt aspecte pe care simţi că este nevoie să le dezvolţi pentru a fi conduce un business de succes?

 

Tatăl și mama mea m-au învățat că succesul în business înseamnă să fii suficient de deschis încât să îți cunoști, să îţi apreciezi şi să îţi iubești echipa astfel încât să poți obține rezultate extraordinare pe fiecare segment.

 

Sunt extrem de exigentă în ceea ce privește detaliile, însă mă consider norocoasă să am alături parteneri care mă completează extraordinar. Pot spune că îmi petrec mai mult timp la salon decât acasă, iar lucrul acesta mă face foarte fericită; deşi majoritatea consideră jobul o greutate, pentru mine este o relaxare. Având lângă mine o echipă atât de unită, consider că suntem o familie.

 

Eşti o femeie de afaceri tânără, aflată la început de drum – cum vezi viitorul?

 

Un slogan care îmi place tare este: „ascultă-ți inima”. Așa am procedat în majoritatea deciziilor importante și fiecare proiect s-a dovedit un succes. Acum 3 ani am deschis Hollywood Experience Salon, afacerea mea de suflet, iar ulterior am pus bazele Hollywood Beauty Academy în trei orașe deja. Mă voi extinde la nivel internațional, urmează o serie de workshop-uri în ţară și multe proiecte noi, însă doresc să vă trezesc interesul și vă propun să vă lăsați surprinși.

 

Sursa: businesswoman.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.