Începe vaccinarea antigripală. Când vor fi distribuite dozele de vaccin

Publicat in Eveniment 30 August 2018 795 ori
Google+ WhatsApp
Începe vaccinarea antigripală. Când vor fi distribuite dozele de vaccin
Începe vaccinarea antigripală. Când vor fi distribuite dozele de vaccin
Un milion de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite direcţiilor de sănătate publică din ţară, începând din 15 septembrie, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS). Acestea vor ajunge apoi la cabinetele medicilor de familie, pentru imunizarea persoanelor din categoriile cu risc ridicate de îmbolnăvire, între care personalul medical, cei cu vârsta peste 65 de ani, cei cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei gravide.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii, un milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate, în acest an, pentru imunizarea populaţiei din categoriile de risc, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală.

În baza unui acord-cadru, Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu. Valoarea cu TVA a contractului este de 11.205.200 de lei.

Conform contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei, livrarea se face de către furnizor la direcţiile de sănătate publică, începând din 15 septembrie.

"Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citat în comunicat.

Potrivit MS, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula la cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani - una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirii: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.