ALERTĂ Primul caz de West Nile, CONFIRMAT oficial în România - Cum se transmite virusul

Publicat in Eveniment 01 August 2018 496 ori
Google+ WhatsApp
ALERTĂ Primul caz de West Nile, CONFIRMAT oficial în România - Cum se transmite virusul
ALERTĂ Primul caz de West Nile, CONFIRMAT oficial în România - Cum se transmite virusul

Virusul West Nile a fost confirmat la Bacău la un pacient în vârstă de 75 de ani. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a alertat instituţiile abilitate pentru monitorizarea atentă a situaţiei.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au declarat miercuri că pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Pacientul a fost izolat la Spitalul Județean de Urgență Bacău – Secția Boli Infecțioase Adulți pe data de 14 iulie și a fost externat în data de 30 iulie 2018, ameliorat. Având în vedere contextul epidemiologic existent în Europa, instituția noastră a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unitățile de primiri urgențe, secțiile de Neurologie și secțiile de Boli Infecțioase, în vederea monitorizării atente a tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, care prezintă simptome specifice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

În urma confirmării acestui caz, DSP Bacău a notificat și Primăria, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului respectiv și Direcția Sanitar-Veterinară Bacău.

West Nile este un tip de virus răspândit de ţânţari. Factorii care favorizează apariția epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente și intensificarea circulației de călători și mărfuri.

Specialiștii atrag atenția că, în cele mai multe cazuri, infecția nu prezintă iniţial simptome, dar, când acestea apar, sunt foarte variate și se manifestă în special prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până la acest moment, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 12 cazuri de infecție cu West Nile, în șapte județe și municipiul București.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.