Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, vrea ca olimpicii naţionali să devină automat studenţi

Publicat in Eveniment 16 Mai 2018 185 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, vrea ca olimpicii naţionali să devină automat studenţi
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, vrea ca olimpicii naţionali să devină automat studenţi

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, marţi, la o dezbatere în Camera Deputaţilor, că vrea ca toţi câştigătorii olimpiadelor naţionale, până la nivel de menţiune, să fie înmatriculaţi în universităţi fără concurs.

 

”Aş dori să vă spun, în premieră, că doresc să lansez în premieră publică idei legate de organizarea şi finanţarea olimpiadelor naţionale şi a concursurilor pentru elevi, în viitorul an şcolar. Ideile pornesc de la faptul că câştigătorii acestor olimpiade, până la menţiune, pot să fie înmatriculaţi la universităţile româneşti, fără concurs”, a declarat Valentin Popa în cadrul unei dezbateri din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că va propune ca fazele judeţene ale olimpiadelor să se desfăşoare la fel ca examenul de Bacalaureat.

”Aş propune dezbaterii faptul că încă de la olimpiadele faza pe judeţ să existe subiecte unice pe ţară şi corectura să se facă în judeţe diferite, precum la Bacalaureat pentru a asigura o imparţialitate mai bună. Aş dori ca participarea la faza naţională, schimbată, să ajungă 60 poate 65 de elevi, câştigătorii fazelor judeţene. Şi să li se alăture 13 până la 18 din clasamentul naţional. Ar îmbina excelenţa cu distribuţia regională, pe judeţe”, a mai spus ministrul Educaţiei.

În prezent, unele Universităţi din ţară acceptă fără concurs elevi care au obţinut premii la olimpiadele naţionale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.