Timp de asteptare mai mic la permise si inmatriculari. Prefectura Prahova a suplimentat numarul de politisti angajati

Publicat in Eveniment 16 Mai 2018 1313 ori
Google+ WhatsApp
Timp de asteptare mai mic la permise si inmatriculari. Prefectura Prahova a suplimentat numarul de politisti angajati
Timp de asteptare mai mic la permise si inmatriculari. Prefectura Prahova a suplimentat numarul de politisti angajati

Confruntat, luni întregi, cu mari probleme din cauza glomeraţiei şi subdimensionării, Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Prahova traversează, de puţin timp, momente mult mai bune.

Prefectura Prahova, instituţia care are în subordine acest serviciu, anunţă că în ultimele săptămâni s-au făcut demersuri importante pentru completarea schemei de personal, prin angajări sau mutări de la alte structuri MAI, iar asta a făcut ca termenele de aşteptare să scadă considerabil. Spre exemplu, pentru înmatricularea unui autoturism, timpul de aşteptare a ajuns la circa două luni, după ce în trecut atingea şi patru, iar şoferii care vor să îşi preschimbe permisul pot să se programeze, cu puţin noroc, de pe o zi pe alta, potrivit informaţiilor transmise de conducerea Prefecturii, informeaza telegrama.ro.

Astfel, conform datelor din sistemul electronic, prima dată disponibilă pentru preschimbarea permisului auto era 16 mai, ceea ce înseamnă, în esenţă, că o persoană care s-ar programa astăzi ar putea veni mâine la ghişeu. La înmatriculări provizorii, prima perioadă disponibilă este pe 29 mai, iar pentru înmatriculări definitive doritorii care s-ar programa acum ar putea ajunge la ghişeu pe 20 iulie.

Termenele de aşteptare, mult mai mici decât cu aproximativ un an în urmă, vin după creşterea numărului de persoane care lucrează efectiv la acest serviciu. Totuşi, trebuie ţinut cont că e posibil ca unele date să se elibereze şi ca urmare a renunţării unor persoane programate anterior.

"Situaţia s-a îmbunătăţit ca urmare a ocupării posturilor vacante, prin organizarea de concursuri de angajare sau mutări de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne", ne-a declarat prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, care a precizat că în prezent la această structură lucrează 29 de persoane şi mai sunt doar două posturi libere, unul dintre ele vacantat recent după ce o angajată s-a pensionat pe caz de boală. Pentru unul dintre cele două posturi vacante au fost făcute deja primele demersuri pentru ocupare, intenţia fiind de mutare a unui angajat de la ISU.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.