Garda de Mediu Prahova, sancțiuni în urma incendiilor de la Pleașa și de la Rafinăria Astra: “orice degajare de fum înseamnă poluare”

Publicat in Eveniment 16 Mai 2018 173 ori
Google+ WhatsApp
Garda de Mediu Prahova, sancțiuni în urma incendiilor de la Pleașa și de la Rafinăria Astra: “orice degajare de fum înseamnă poluare”
Garda de Mediu Prahova, sancțiuni în urma incendiilor de la Pleașa și de la Rafinăria Astra: “orice degajare de fum înseamnă poluare”

Garda de Mediu Prahova dă sancțiuni în urma celor două incendii de la Pleașa și de la Rafinăria Astra, unde a fost degajare mare de fum! Reamintim că marți, 15 mai, a izbucnit un incendiu la o societate care recicla deșeuri de mase plastice din Pleașa, Bucov, iar miercuri, 16 mai, a izbucnit un incendiu în incinta Rafinăriei Astra, unde o societate tăia fier vechi.

“Am fost acolo, am primit sesizarea de la ISU, am identificat firma, este o firmă care taie fierul vechi din cadrul Rafinăriei Astra, fierul de la instalațiile dezafectate, și acum i-am chemat cu toate actele la noi. Incendiu a fost stins repede, deși era foarte mult fum, se vedea de pe pod, până am coborât podul era deja stins, iar noi am ajuns în zece minute de când am fost sunați de ISU.

S-a aprins de la tăiere, mai sunt reziduuri prin instalațiile pe care le taie și se inflamează. Orice degajare de fum, orice astfel de fenomen, reprezintă poluare, înseamnă că mediul este afectat fără discuție, nu încape îndoială.

Acum i-am chemat cu toate actele, să vedem dacă aveau acord de mediu, ce suprafață, noi am găsit acolo doi reprezentanți și le-am lăsat invitație să vină cu toate documentele, să vedem dacă au respectat acordul, pentru cine taie, dacă suprafața este trecută în raport, tot.

Același lucru și pentru problema cu incendiul de la Pleașa, acolo s-a aprins de la un tocător de deșeuri plastice și acolo a durat mai mult incendiul, vreo două ore. Când am fost acolo am văzut că se auto-aprindeau deșeurile încontinuu, pompierii dădeau cu spumă și cum dădea stratul de dedesubt de oxigen, cum se inflama. Dar s-a rezolvat și acolo, o perioadă a mai rămas o mașină acolo pentru supraveghere, au încărcat ce au tocat și ce a luat foc.”, a declarat pentru ziarul Incomod Adrian Spînu, directorul Gărzii de Mediu Prahova.

Ambele societăți vor fi acum amendate de către Garda de Mediu Prahova.

“Legea spune că nu au luat toate măsurile, un utilaj se poate strica și de nou, dar legea asta spune, că nu au luat toate măsurile pentru a preveni, nu avem ce să le facem, trebuie să îi sancționăm fără discuție.

Pe calitatea aerului trebuie să-i sancționăm pentru că fenomenul de poluare a existat și într-un caz și în celălalt. Nu mă interesează dacă s-a stricat mașina sau ce s-a întâmplat, unde e poluare e și sancțiune, legea spune să iei toate măsurile. Ei (societatea de la Rafinăria Astra) trebuiau să vadă dacă mai sunt reziduuri în zona aceea, dacă se poate tăia în continuare, nu te duci și pui autogenul oriunde, chiar dacă instalația este dezafectată, mai poți găsi reziduuri, după atâția zeci de ani cât a fost petrol acolo…”, a mai explicat pentru ziarul Incomod Adrian Spînu.

sursa: www.ziarulincomod.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.