LEGE! Hărțuirea în public va fi sancționată cu amendă de până la 100.000 de lei.

Publicat in Eveniment 25 Aprilie 2018 375 ori
Google+ WhatsApp
LEGE! Hărțuirea în public va fi sancționată cu amendă de până la 100.000 de lei.
LEGE! Hărțuirea în public va fi sancționată cu amendă de până la 100.000 de lei.

Senatul adoptat, în şedinţa plenului de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă pentru completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Potrivit proiectului, hărțuirea în public va fi sancționată cu amendă de până la 100.000 de lei.

Proiectul de lege interzice orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică atât în public, cât şi în privat, ofiţerii şi subofiţerii din Ministerul de Interne urmând să aibă competenţe în constatarea şi sancţionarea contravenţiilor generate de această completare a legii.

Contravenţiile prevăzute în Legea 202/2002 sancţionate cu amendă contravenţională de la 3.000 la 100.000 lei prevăzute de actul normativ aflat în vigoare se vor aplica după modificarea lui, doar dacă “fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune”.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.