Povestea unei mame care i-a ingrozit pe parinti! Atentie cand mergeti la piscina cu copiii! O fetiță, aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină

Publicat in Eveniment 21 Aprilie 2018 1069 ori
Google+ WhatsApp
Povestea unei mame care i-a ingrozit pe parinti! Atentie cand mergeti la piscina cu copiii! O fetiță, aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină
Povestea unei mame care i-a ingrozit pe parinti! Atentie cand mergeti la piscina cu copiii! O fetiță, aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină
Vacanţa la care au visat un an întreg s-a transformat într-un coşmar pentru doi soţi români.

Oamenii au mers în Egipt, însă în piscina hotelului de 5 stele la care s-au cazat, unul dintre cei doi copii ai lor a fost absorbit de pompa de reciclare a apei şi a suferit leziuni grave.

Cum sezonul estival se apropie, specialiştii avertizează că astfel de evenimente, se pot întâmpla oricând şi aici, mai ales că nu avem o legislaţie care să reglementeze aceste instalaţii în piscinele publice.

Cele două fete în vârstă de 6 şi 14 ani abia aşteptau să ajungă la destinaţie. După doar câteva zile însă, vacanţa lor s-a transformat într-un coşmar.

Alexia, fata cea mare şi-a rugat tatăl să o privească cum se scufundă în piscină, aşa cum învăţase la cursurile de înot. Copila a ajuns pe fundul bazinului şi acolo a rămas.

Mamă: “Tatălui i s a părut ciudat în primul rând că efectiv stătea lipită de fundul bazinului. A văzut că e ciudat, a sărit în bazin, s-a scufundat după ea şi a incercat să o tragă, a tras-o de mâini, avea impresia că îi rupe mâna. A ieșit la suprafaţă, a cerut ajutor. Secundele treceau, era contracronometru. Nu au reuşit să o scoată. Abia 3 persoane au reuşit.″

Copila nu mai respira. A fost resuscitată şi dusă la spital unde a fost operată de urgenţă. Suferise o hemoragie internă gravă.

Părinţii au descoperit apoi că piscina avea o pompă de reciclare a apei cu o forţă de absorbţie mult prea mare.

Mamă:“Suflul era atât de tare, efectiv ea a fost lipită de grătar, iar burta a fost trasă efectiv prin acele găuri ale grilajului.″

 

Bogdan Gheorghe, preşedinte patronat: ″Pompa are nevoie să tragă apa, să o filtreze, o trage şi o retrimite tratată, încălzită. Dacă viteza e prea mare, va trage şi corpurile prea mari, normal va atrage doar frunze, bucăţi mici şi nu un om.″⁣

Deşi Egiptul e la distanţă de noi atunci când vine vorba de legislaţie în domeniul piscinelor suntem în aceeaşi situaţie.

″În afară de controlul calităţii apei, nu există un control direct pe instalaţii. Există un proiect, dar nu s-a mai făcut nimic.”

În prezent, patronii de parcuri acvatice sau de ştranduri au obligaţia de a avea salvamar, însă nu este impus un număr de salvatori în funcţie de câţi oamenii sunt în piscine.

De pildă în Italia sau Germania, piscinele sunt dotate cu camere de supraveghere, pe care un salvamar care răspunde doar de 25 de persoane le poate urmări pentru a preveni orice fel de accident.

La noi se fac controale, însă acestea vizează calitatea apei şi nicidecum pe cea a echipementelor tehnologice.

Iar în fiecare an, apar tot mai multe accidente petrecute în piscine. Cei mai mulţi se îneacă pentru că nu ştiu să înoate. În ţări din Uniunea Europeană însă înotul a devenit materie obligatorie în şcoli.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.