Ploiestenii pot preda uleiul alimentar uzat la stațiile SIGUREC din Carrefour. Ce recomense primesc

Publicat in Eveniment 19 Aprilie 2018 2678 ori
Google+ WhatsApp
Ploiestenii pot preda uleiul alimentar uzat la stațiile SIGUREC din Carrefour. Ce recomense primesc
Ploiestenii pot preda uleiul alimentar uzat la stațiile SIGUREC din Carrefour. Ce recomense primesc

Carrefour România și Green Group au lansat un proiect prin care vor colecta ulei alimentar uzat în cadrul stațiilor de reciclare SIGUREC din proximitatea magazinelor Carrefour. Pe lângă reducerea propriului impact asupra mediului, colectorii individuali vor avea și beneficii financiare.

Consumatorii preocupați de protejarea mediului pot colecta și preda spre reciclare uleiul uzat din propriile gospodării, în cadrul celor 21 de stații de colectare selectivă SIGUREC. Acestea se găsesc în proximitatea magazinelor Carrefour din Băneasa, Berceni, Colentina, Militari, Vitantis, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Drobeta, Focșani, Galați, Iași Era, Iași Felicia, Oradea Era, Oradea Lotus, Pitești, Ploiești, Sibiu și Suceava.

Cei interesați trebuie să știe că pot preda uleiul uzat doar în sticle de plastic transparent (PET). Uleiul trebuie să fie filtrat, curat, fără depuneri de resturi alimentare sau apă. La predare, va fi cântărit. Se acceptă cantități de minimum un kilogram și de maximum patru kilograme.

Ce avantaje au clienții care colectează ulei uzat

Consumatorii care predau uleiul uzat la centrele SIGUREC primesc un voucher de reduceri la cumpărături. Valoarea lui va fi stabilită în funcție de numărul de kilograme predat: la fiecare kilogram, se obține un discount de 50 de bani. Menționăm că un litru de ulei are aproximativ 0.9 kg.

În plus, pe baza voucherelor, consumatorii pot participa la consusuri lunare cu premii constând în trei biciclete Pegas, trei brățări inteligente, 10 dispozitive antifurt pentru biciclete, 20 de genți Sigurec pentru sortarea deșeurilor acasă, precum și marele premiu – un weekend în Transilvania.

Care sunt beneficiile asupra mediului înconjurător

Pe lângă reduceri și premii, consumatorii care predau uleiul uzat vor ști că au un impact mai mic asupra mediului. Un litru de ulei alimentar aruncat la chiuvetă poate polua până la un milion de litri de apă. Este și motivul pentru care Carrefour, alături de Green Group, deținătorii SIGUREC, au decis să ofere acest serviciu.

Toate deșeurile colectate la stația SIGUREC sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect: Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper. Acestea sunt procesate și transformate în alte produse.

Centrele de colectare separată SIGUREC funcționează de patru ani. Prin intermediul lor, clienții Carrefour au colectat în total peste 16 milioane bucăți deșeuri de PET, doze și sticlă și peste 4.500 de tone deșeuri de echipamente electrice, electronice, hârtie şi carton.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.