Bani falşi în Ploieşti: Atenţie la bancnotele de 100 şi 500 de lei

Publicat in Eveniment 04 Noiembrie 2009 Actualizat: 04 Noiembrie 2009 1957 ori
Google+ WhatsApp
Bani falşi în Ploieşti: Atenţie la bancnotele de 100 şi 500 de lei
Bani falşi în Ploieşti: Atenţie la bancnotele de 100 şi 500 de lei

La început, prin august, a fost doar un zvon. Acum, pare să fie o certitudine: în Ploieşti şi-a făcut apariţia o grupare care încearcă să plaseze bani falşi, în bancnote de 100 şi 500 de lei. Informaţia ne-a fost confirmată - sub protecţia anonimatului - de personalul din mai multe bănci comerciale cu sucursale în Ploieşti.

“Falsurile sunt destul de bine executate, dar dacă eşti atent, te prinzi imediat. Am primit la bancă şi bancnote false de la diverse firme, în special din comerţ, care îşi depun încasările zilnice, dar au fost şi cazuri în care s-au prezentat la ghişeele băncii cetăţeni care au încercat să schimbe bancnotele. Eu am anunţat mai sus, nu ştiu ce s-a întâmplat după aceea”, spune o casieră dintr-o bancă comercială. Şi o angajată a unui magazin din zona comercială de nord a oraşului Ploieşti a trecut printr-o asemenea experienţă: “a venit un tip, foarte fioros, care a încercat să cumpere ţigări folosind o bancnotă de 500 de lei. Mi-am dat seama că e falsă, dar eram singură în magazin, şi mi-a fost frică să i-o reţin. I-am spus că nu am să dau rest la 500 de lei şi i-am returnat bancnota”, a povestit pentru PHonline.ro şi o vânzătoare.

Cum recunoşti banii falşi? Vânzătoarea: “o bancnotă falsă este mai groasă acolo unde este desenată clepsidra, iar acolo unde este desenată frunza, nu se vede în lumină scris “500″, cu o linie punctată. Sunt mai multe elemente de siguranţă, dar la astea te poţi uita lejer, fără să atragi atenţia clientului”.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro