Troleibuz pana la Gara de Vest. Proiect al Primariei Ploiesti

Publicat in Eveniment 14 Februarie 2018 592 ori
Google+ WhatsApp
Troleibuz pana la Gara de Vest. Proiect al Primariei Ploiesti
Troleibuz pana la Gara de Vest. Proiect al Primariei Ploiesti

În cadrul proiectului european de creare a unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud, autorităţile ploieştene intenţionează să extindă şi traseele de troleibuz din municipiu, care în prezent au capăt de linie la sud. Astfel, în următorii ani, în varianta foarte probabilă în care proiectul va primi finanţarea europeană, Primăria vrea să asigure şi un traseu care să lege cele două gări.

Crearea noii legături rutiere, aşa-zisa "străpungere Libertăţii", aşa cum este cunoscută pentru reprezentanţii Primăriei, este discutată de pe undeva de la finalul administraţiei Calotă, fiind însă amânată în repetate rânduri de autorităţile locale. Acum, proiectul se află printre priorităţile anunţate de conducerea instituţiei pentru atragerea de fonduri europene în sesiunea 2014-2020 în cadrul axei de finanţare dedicate mobilităţii urbane. Proiectul, care ar putea fi împărţit în mai multe etape, presupune prelungirea străzii Libertăţii, care trece prin faţa Gării de Vest, unirea ei cu strada Depoului şi lărgirea acestei ultime şosele. În plus, se doreşte şi reconfigurarea totală a zonei din faţa Gării de Sud, delimitată de BIG şi staţia Coreco, crearea aici de noi peroane pentru transportul public şi modificarea şi reabilitarea fântânii arteziene din centru. La prima prezentare publică a acestui proiect, în urmă cu mai bine de un an, consultanţii sugeraseră mai multe soluţii tehnice, una dintre ele vizând chiar amenajarea unei parcări subterane în acest permiteru, la care între timp Primăria foarte probabil a renunţat, posibil de teama costurilor, posibil de teama duratei mari de execuţie care ar fi presupus şi închiderea traficului în zonă.

Obiectivul de investiţii necesită şi exproprierea unor terenuri deţinute în prezent de CFR sau de diverse companii private.

În momentul implementării proiectului european, autorităţile vor să creeze şi reţelele pentru a permite circulaţia troleibuzelor pe noua arteră, intenţia fiind ca unul dintre traseele actuale, cu capătul de linie la Gara de Sud, să fie prelungit până la Gara de Vest, unde va întoarce, potrivit informaţiilor transmise astăzi de reprezentanţii firmei de consultanţă contractate de Primărie pentru proiectare şi gestionarea proiectelor europene. Această investiţie în infrastructura de transport public deschide şi drumul pentru achiziţia de troleibuze din fonduri europene în actuala sesiune de finanţare UE, în contextul în care autorităţile discută despre necesitatea propunerii unor proiecte integrate sau complementare, prin care, mai simplu spus, investiţiile în drumuri şi reţele să se completeze cu cele pentru material rulant şi viceversa.

Informaţiile vin în contextul în care Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a declarat zilele trecute pentru Telegrama că intenţionează să cumpere 50 de mijloace de transport public din fonduri europene, estimând că toate ar putea fi livrate până în 2020. Planurile municipalităţii vizează 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice, iar în paralel Primăria mai vrea 50 de autobuze diesel, cu bani de la bugetul local.

sursa: telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.