O companie din Germania vrea să ridice un cartier pentru cei 600 de angajați români. Localnicii se opun vehement

Publicat in Eveniment 12 Februarie 2018 376 ori
Google+ WhatsApp
O companie din Germania vrea să ridice un cartier pentru cei 600 de angajați români. Localnicii se opun vehement
O companie din Germania vrea să ridice un cartier pentru cei 600 de angajați români. Localnicii se opun vehement
O companie germană importantă din domeniul industriei alimentare, care a angajat 600 de muncitori la abatorul din Garrel, Cloppenburg, aproape toți români, vrea să construiască un cartier de locuințe pentru aceștia.

Inițiativa Companiei Böseler Goldschmaus a stârnit revolta rezidenților germani din localitate, care nu sunt deloc încântați să aibă atât de mulți vecini români în interiorul localității, relatează www.ndr.de.

majoritatea fiind români. Toți lucrătorii au contracte regulamentare și astfel beneficiază de concedii, asigurări sociale și de concedii medicale plătite.

Reprezentații companiei Böseler Goldschmaus a anunțat că intenționează să construiască apartamente pentru aproximativ 340 de muncitori români, care sunt angajați cu forme legale, cu toate beneficiile aferente.

Compania a explicat că cei mai mulți muncitori locuiesc la mare distanță de locul de muncă, plătesc chirii foarte mari și nu au condiții de locuit foarte bune.

Însă viitorii potențiali vecini se opun proiectului, spunând ”că acest tip de complex rezidențial nu este adecvat cadrului urbanistic local”. Într-o petiție adresată autorităților locale, germanii afirmă că ”nu este vorba de xenofobie, că pur și simplu clădirile proiectate sunt prea mari”.

”Vrem să oferim posibilitatea ca angajații să beneficieze de un spațiu locativ corespunzător”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Gerald Otto. Lucrătorii ar trebui să fie în măsură să se integreze în comunitate.

Între timp, localnicii se opun proiectului și strâng semnături împotriva acestuia.

Audra Brinkhus-Saltys, președinta Confederației Sindicatelor Germane din districtul Vechta, susține demersul companiei și se arată indignată de atitudinea locuitorilor din Garrel: ”Vrem ca lucrătorii (n.n. - din Europa de Est) să vină aici. Vrem condiții mai bune de viață pentru ei, suntem creștini cu toții”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.