Când vor primi cadrele didactice voucherele de vacanță

Publicat in Eveniment 14 Ianuarie 2018 436 ori
Google+ WhatsApp
Când vor primi cadrele didactice voucherele de vacanță
Când vor primi cadrele didactice voucherele de vacanță

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat sâmbătă, la un post central de televiziune, ce se va întâmpla de acum încolo cu data la care profesorii își încasează salariile, după ce, în ianuarie, ele au întârziat câteva zile. Acesta a făcut precizări și referitoare la voucherele de vacanță de care ar trebui să beneficieze, în 2018, angajații din învățământ.


Ministrul Educației spune că vineri, pe 12 ianuarie, s-au făcut plăți de 1,106 miliarde de lei, însemnând virarea salariilor pentru toți profesorii din România. Întârzierea apărută în această lună a revoltat cadrele didactice, dascălii din multe județe susținând că nu au fost anunțați din vreme de schimbarea datel la care își vor încasa leafa, începând din ianuarie 2018.


Liviu Pop a mai declarat că Ministerul și-a propus ca, până în martie, să fie plătite voucherele de vacanță pentru toți profesorii. "Începand cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. În luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, in funcție de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai - eu aş vrea ca în luna martie - sp fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru ca aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă", a declarat Pop, la România TV.


Din acest an, salariile cadrelor didactice nu mai sunt achitate din bugetele locale, ci de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare județene, ceea ce a determinat și modificarea datei la care sunt virați banii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office