Poliţia dă exemple de postări ale celor care au dosare, în urma instigărilor de pe Facebook: "Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniție"

Publicat in Eveniment 13 Ianuarie 2018 412 ori
Google+ WhatsApp
Poliţia dă exemple de postări ale celor care au dosare, în urma instigărilor de pe Facebook: "Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniție"
Poliţia dă exemple de postări ale celor care au dosare, în urma instigărilor de pe Facebook: "Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniție"

Poliţia vine cu explicaţii după ce a deschis două dosare penale, de instigare publică pe reţelele sociale. Mai mult, şi cei audiaţi fac mărturii. Autorităţile nu vizează anumite persoane, iar cei chemaţi la audieri au calitate de martori.

Poliţia Română i-a avertizat pe participanţii la protestele care vizau modificarea legilor justiţiei că pe internet, circulă texte, care îndeamnă la infracţiuni. Cercetările au început după apariţia unor mesaje în decembrie 2017. Poliţia Romana atrăgea atunci atenţia ca - în contextul în care oamenii sunt invitaţi pe internet la proteste - pe Facebook ar fi fost postate texte care incitau la violente, conform ProTV.

Mesaje vizate: „Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo!” „Ca să faceți rost de oameni dispuși la violență, atacați închisorile, eliberați deținuții și înarmații!”; „La furci și topoare tată, că nicio manifestare de-asta domnească nu a adus rezultate!” „Până nu intrăm peste ei în Parlament cu ce se prinde în mână și rupți în bătaie, atât ei cât și jandarmii, care apără hoții nu se rezolvă nimic!”

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală că mesajele de instigare ar fi fost postate de pe calculatoare aflate în judeţul Timiş. Imediat au fost deschise doua dosare penale pentru infracţiunea de instigare publică în care, până acum, nu a fost pusă nicio persoană sub acuzare. Într-unul dintre dosarele penale, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisioara iar la audieri au fost chemaţi mai mulţi martori. Prinţe aceştia şi Răzvan Codreanu - unul dintre protestatarii #Rezist. “Aceasta este citaţia pe care am primit-o de la poliţie. Am fost chemat în calitate de martor, cu privire la infracţiunea de instigare publică.”, spune unul dintre tinerii citaţi la poliţie.

“Niciodată nu am instigat în piaţă, să fi zis să facă cineva ceva, Doamne fereşte!. Am fost organizator de vreo 10-11 luni aici la Timişoara, toate protestele s-au desfăşurat legal, a fost cu avizul primăriei, niciodată nu am avut incidente de violenţă.”, anunţă şi un alt martor din dosar. Instigarea publică poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare sau cu amendă. Audierile în acest dosar vor începe luni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office