Administratorul de la bloc FURĂ CU METODA CORECTUL. Locatarii nici nu ştiu ce i-a lovit

Publicat in Eveniment 14 Decembrie 2017 863 ori
Google+ WhatsApp
Administratorul de la bloc FURĂ CU METODA CORECTUL. Locatarii nici nu ştiu ce i-a lovit
Administratorul de la bloc FURĂ CU METODA CORECTUL. Locatarii nici nu ştiu ce i-a lovit

Poate nu ştiaţi despre această metodă, dar nu-i nimic, unii administratori o ştiu foarte bine şi o practică, pentru că totdeauna se găsesc metode de a înşela proprietarii şi aşa mult prea încărcaţi la facturi. Metoda chitanţierului dublu este simplă: una scrie la tine pe chitanţă, alta înregistrează administratorul în evidenţa sa. Şi aşa te trezeşti, după nişte luni dator sau cu facturi inexplicabil de mari emise de administrator.


Despre ce este vorba: În urma unui control la  Asociația de proprietari nr. 26, Brazda lui Novac s-a constatat că administrator, prin metoda chitanțierului dublu, a sustras din încasările de la proprietari peste 500.000 de lei, notează GdS.

Primele semne de întrebare

Proprietarii s-au trezit din senin fără apă caldă şi cu mari datorii la furnizorul de căldură. Dar ce i-a enervat şi mai atare, erau încărcați pe listele de întreținere cu sume imense. Alţi proprietari au descoperit că pe chitanțele eliberate de la asociație figurau cu o anumită sumă plătită la întreținere, dar în registre cu o alta, mult mai mică. În plus, alți locatari s-au trezit cu restanțe de aproximativ 100.000 de lei, în condițiile în care oamenii au chitanțe cu sumele plătite la întreținere.

Metoda de înşelăciune

Potrivit jurnaliştilor de la GdS, fostul administrator, Poliana Ghiță, folosea chitanțier dublu și în acest fel a putut sustrage sumele de bani. Își făcea comandă de chitanțiere, pe care nu le mai înregistra în documentele asociației. Când cenzorul îi cerea documentele la verificat, respectiv dosarele-financiar contabile, i le înainta, după care revenea și anula diferite sume. În același mod opera și cu fișele proprietarilor în care făcea modificări.

Ancheta

Dosarul se află acum în lucru la Secția de Poliție 4 Craiova, care urmează să efectueze cercetările. Administratorului i-a fost retras atestatul și a fost amendat cu 3.000 de lei
.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office