Controale ale ITM Prahova pe santiere! Amenzi de 26.000 de lei pentru neregulile descoperite

Publicat in Eveniment 14 Decembrie 2017 354 ori
Google+ WhatsApp
Controale ale ITM Prahova pe santiere! Amenzi de 26.000 de lei pentru neregulile descoperite
Controale ale ITM Prahova pe santiere! Amenzi de 26.000 de lei pentru neregulile descoperite

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în acest an campania naţională privind verificarea modului în care angajatorii previn căderile de la înalţime în şantierele temporare şi mobile.

Campania de control  s-a desfăşurat  în 2 etape:

-          prima etapă a avut în luna aprilieşi aconstat în informarea angajatorilor cu activitate în domeniul construcțiilor privind modul de derulare a campaniei și tematica abordată .

-          a doua etapă a constat în verificarea prin acțiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale care au făcut obiectul campaniei, în perioada mai - noiembrie 2017.

Obiectivele acestei campanii au fost:creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional; încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor; promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

În acest context, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au controlat 51 de angajatori şi au constatat următoarele deficinţe:

-lipsa echipamentului individual de protecţie (ex.: încălţăminte de protecţie, cască de protecţie, salopetă);

- lipsa planului de securitate al şantierului;

- nu era realizată o identificare a zonelor de risc ridicat şi specific din cadrul şantierelor;

- nu erau luate măsuri de asigurare a scărilor utilizate pentru lucrul la înalţime.

Inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat 6 amenzi în valoare totală de 26000 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office