RECORD de acte falsificate! Un ploiestean e cercetat penal pentru fals in inscrisuri si inselaciune

Publicat in Eveniment 07 Decembrie 2017 438 ori
Google+ WhatsApp
RECORD de acte falsificate! Un ploiestean e cercetat penal pentru fals in inscrisuri si inselaciune
RECORD de acte falsificate! Un ploiestean e cercetat penal pentru fals in inscrisuri si inselaciune
  • Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări privind un ploieștean de 32 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune. 

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că acesta ar fi falsificat în modalitatea alterării conţinutului, respectiv prin contrafacerea scrierii şi subscrierii un certificat de cazier fiscal şi o adresă de informare, pretins a fi emise de Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Ploieşti, pe care ulterior le-ar fi depus la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în scopul înregistrării unei societăți comerciale.

Totodată, în același scop, ar fi determinat o altă persoană să săvârşească infracţiunea de uz de fals, prin prezentarea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a copiei certificatului de cazier fiscal.

De asemenea, s-a reţinut că ar fi falsificat prin aceleași modalități un contract de finanţare nerambursabilă, pretins a fi emis de Ministerul Economiei-Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Ploieşti, şi alte cinci adrese purtând antetul şi ştampila acestei instituţii, pe care le-ar fi prezentat ulterior unei alte societăți comerciale – parte vătămată (prejudiciul cauzat acesteia fiind de  24.369,34 lei), în scopul de a se sustrage de la plata chiriei şi a utilităţilor datorate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office