PROGNOZA METEO: Cand cădea primii fulgi de zãpadã

Publicat in Eveniment 14 Noiembrie 2017 1064 ori
Google+ WhatsApp
PROGNOZA METEO: Cand cădea primii fulgi de zãpadã
PROGNOZA METEO: Cand cădea primii fulgi de zãpadã

Meteorologii au anunţat când cade prima ninsoare în Bucureşti. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat când vor cădea primii fulgi în Capitală. Mihai Timu, meteorolog ANM, că vremea se va schimba în zilele ce urmează.

Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a pătruns în Europa și va atinge zona Mediteranei, precum și Balcanii. Vor avea loc căderi masive de zăpadă în Alpi, dar și în vestul Sloveniei, în Croația, Bosnia, Serbia, Muntenegru și este posibil ca frontul de aer rece să ajungă și în România. În centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scăzute decât media normală pentru această perioadă.

În România sunt temperaturi peste media obișnuită a lunii noiembrie, dar spre finalul săptămânii vremea se răcește. "Astăzi şi mâine, peste ţara noastră va pătrunde o masă de aer rece, dar nu atât de rece încât să producă o răcire dramatică. Doar în sud vorbim de maxime peste norme, 17 – 18 grade Celsius. De mâine, revenim la un regim termic normal. Vestea bună este că pe timpul nopţilor vor fi temperaturi plăcute, pozitive, între 0 şi 9 grade Celsius, mai ridicate decât ar fi normal", a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM, care a anunţat fulgi răzleţi inclusiv în Capitală.

Specialistul a spus că România se află la periferia unui ciclon format în zona bazinului Mării Mediterane.

"Nu scăpăm de ploi, dar vor fi puţine şi în cantităţi slabe. Vineri, vor fi ploi slabe şi burniţă în sudul teritoriului. Doar pe crestele cele mai înalte vom avea lapoviţă şi ninsori. Este adevărat, după 20 noiembrie sunt semnale că vremea se schimbă. Va pătrunde un val de aer rece şi vor fi precipitaţii, nu numai ploaie", a conchis meteorologul ANM.

"Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori. În decembrie precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru", a spus şi a spus Elena Mateescu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office