Proiect european INEDIT, la Gradinita 21 din Ploiesti: „LEARNING OUTside the classroom IN the EUROPEan Nature”

Publicat in Eveniment 30 Octombrie 2017 Actualizat: 06 Noiembrie 2017 2030 ori
Google+ WhatsApp
Proiect european INEDIT, la Gradinita 21 din Ploiesti: „LEARNING OUTside the classroom IN the EUROPEan Nature”
Proiect european INEDIT, la Gradinita 21 din Ploiesti: „LEARNING OUTside the classroom IN the EUROPEan Nature”

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 21 Ploiești derulează în perioada 01.09.2017- 31.08.2019 proiectul european „LEARNING OUTside the classroom IN the EUROPEan Nature”. Acest proiect se încadrează la secțiunea ,,Proiecte de parteneriat strategic pentru susținerea de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar între școli, din cadrul Programului ERASMUS +. Țările participante sunt: Grecia în calitate de coordonator și Estonia, Franța, Italia și România care asigură parteneriatul.

            Prin titlul său sugestiv, tradus în română "Să învățăm în afara sălii de clasă, în natura europeană", proiectul propune prin activitățile sale planificate pe parcursul a doi ani școlari, o variantă mai sănătoasă și mai atractivă de învățare în aer liber, într-un mediu natural, amenajat conform particularităților de vârstă ale copiilor preșcolari, care să ofere aplicabilitate și relevanță pentru nevoile de mișcare și explorare a mediului înconjurător, specifice vârstei preșcolare.

            Echipa de proiect este alcătuită din patru membri, reprezentanți ai corpului profesoral al grădiniței: Tobă Mihaela - coordonator, Albu Iuliana - responsabil cu măsurarea și evaluarea impactului proiectului asupra grupului țintă, Mocanu Violeta - responsabil  cu promovarea proiectului și diseminarea activităților, Mitrea Ana Maria - responsabil cu monitorizarea desfășurării activităților și înregistrarea rezultatelor proiectului.

            Scopul declarat al acestui proiect european este:

  • învățarea despre mediu - copiii vor dobândi cunoștințe despre mediu;
  • învățarea pentru mediu - copiii vor putea acționa în mod adecvat în mediul înconjurător; 
  • învățarea în mediu - copiii vor fi încurajați să interacționeze și să facă experiențe în mediul înconjurător.

            Colaborarea cu partenerii europeni își propune să lărgească orizonturile intelectuale ale cadrelor didactice și să îmbunătățească cadrul educațional și calitatea rolului profesorului, prin împărtășirea bunelor practici de învățare în aer liber, în grădinițe și școli europene din diferite sisteme educaționale, peisaje diferite, cu limbi diferite, dar cu același interes pentru mediul natural și durabilitatea planetei noastre.

            Membrii echipei de proiect au demarat deja primele activități prevăzute în calendar:

-       întâlnirea transnațională din Estonia, în perioada 03.- 06.10.2017;

-       excursia tematică în Parcul Bucov organizată cu  70 preșcolari de la grupele mari și părinții acestora, cu scopul colectării materialelor din natură necesare în activitățile următoare;

-       achiziționarea de mobilier adecvat pentru amenajarea spațiului educațional exterior, din curtea grădiniței;

-       realizarea  în cadrul grădiniței a panoului informativ ERASMUS +.

            Având în vedere că proiectul se va încheia în anul 2019, sperăm ca toate activitățile proiectului să aibă succes, să răspundă nevoilor de dezvoltare ale copiilor preșcolari și să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor educaționale oferite de grădinița noastră.

Coordonator proiect

Prof. Mihaela Tobă

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.