O investiție de 30 de milioane de euro, în Prahova. Vor fi create 300 de noi locuri de muncă

Publicat in Eveniment 24 Octombrie 2017 851 ori
Google+ WhatsApp
O investiție de 30 de milioane de euro, în Prahova. Vor fi create 300 de noi locuri de muncă
O investiție de 30 de milioane de euro, în Prahova. Vor fi create 300 de noi locuri de muncă

Compania niponă Calsonic Kansei a anunțat o investiție de amploare pentru Prahova, noua fabrică de aici urmând să creeze în jur de 300 de noi locuri de muncă, potrivit informațiilor comunicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Într-un comunicat al instituției amintite de precizează că este vorba despre o investiție de 30 de milioane de euro direcționată către o fabrică de componente electronice, la Ploiești, unde Calsonic va crea în jur de 300 de noi locuri de muncă. "Decizia finală a fost luată ca urmare a discuțiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanții Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia și a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operațiuni pentru România, Hiroyuki Horii", precizează comunicatul citat.


"Salut decizia companiei japoneze, care dovedește încrederea în România, dovedește ca deciziile și strategiile pentru extinderea investițiilor în România au dat roade și îmi exprim speranța că și acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local cât și național", a spus ministrul Laufer.


Acest fapt este un prim rezultat concret al vizitei în Asia din perioada 16 -22 septembrie a.c., în timpul căreia ministrul Ilan Laufer și Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea și susținerea prin intermediul Mizuho Bank a investiților bilaterale și promovarea extinderii economice a companiilor românești și japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiții japoneze în România, susținând financiar, în același timp, o parte dintre acestea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office