Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău, în faza licitaţiei pentru proiectare

Publicat in Eveniment 13 Octombrie 2017 494 ori
Google+ WhatsApp
Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău, în faza licitaţiei pentru proiectare
Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău, în faza licitaţiei pentru proiectare

Compania Naţi­o­nală de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, a depus, în calitate de beneficiar, aplica­ţia de finanţare pentru proiectul "Elaborare Studiu de Feza­bilitate şi Proiect Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti-Buzău" .       Scopul este acela de a obține fonduri europene prin Pogramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.   
Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău este parte a rețelei de infrastructură Ten-T Centrală și va traversa judeţul Prahova şi judeţul Buzău. Pentru realizarea studiului de fezabilitate au depus oferte firma Acciona Ingenieria SA, societate spaniolă cu punct de lucru în Bucureşti, a și a proiectului tehnic și firma Consitrans SRL Bucureşti. Șoseaua de mare viteză pornește de la Dumbrăveni, Prahova. 

În luna noiembrie a anului trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat, procedura de achiziţie pentru proiectare și studiul de fezabilitate. Au depus ofertele pentru şoseaua de viteză care va lega Ploieştiul de Buzău nouă asocieri de firme. Punctul de plecare al șoselei este în zona comunei prahovene Dumbrava, acolo unde va fi realiată o joncţiune cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, printr-un nod rutier. Conform CNAIR, valoarea totală a proiectului este de 27.639.095,23 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% - contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune (23.262. 905,15 lei), 25% - contribuţia naţională (5.815.726,29 lei), iar restul de 4.376.190,08 lei reprezintă valoarea TVA ­aferentă cheltuielilor eligibile. 

Se evaluează ofertele 

În momentul de faţă se evaluează ofertele depuse de firmele şi asocierile care s-au prezentat la licitaţia organizată pentru serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul de viteză care ar putea să facă legătura mult mai uşor între Capitală, prin autostrada A3, şi Moldova, prin Buzău. În cursa pentru proiectarea drumului de mare viteză Ploieşti-Buzău s-a mai înscris şi asocierea de firmeTractebel Engineering SA-Expert Proiect 2002-Transproiect 2001 SA, cu şase subcontractori şi terţ susţinător Tractebel Engineering SA Belgia. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office