Premierã în MAI: școlile de agenți și subofițeri organizeazã admitere în ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri.

Publicat in Eveniment 13 Octombrie 2017 778 ori
Google+ WhatsApp
Premierã în MAI: școlile de agenți și subofițeri organizeazã admitere în ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri.
Premierã în MAI: școlile de agenți și subofițeri organizeazã admitere în ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri.

În conformitate cu pachetul de mãsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizeazã, în premierã, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontierã.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bãrbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilã ”Pavel Zãgãnescu” Boldești care sunt doar pentru bãrbați.

Recrutarea candidaților se realizeazã, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de cãtre departamentele de resurse umane de la nivelul unitãților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontierã, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgențã.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de cãtre candidați la departamentele de resurse umane pânã la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzãtoare.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecãrei unitãți de învãțãmânt.

Școlile postliceale ale MAI organizeazã concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecãrei școli.

Proba de verificare a cunoștințelor constã într-un test scris. Pe lângã testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicalã.

Acestea sunt școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

•        scoala de Agenþi de Poliþie „Vasile Lascãr” din Câmpina – 1300 locuri

•        scoala de Agenþi de Poliþie „Septimiu Mureºan” din Cluj-Napoca – 300 locuri

•        scoala de Pregãtire a Agenþilor Poliþiei de Frontierã „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri

•        scoala Militarã de Subofiþeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drãgãºani – 350 locuri

•        scoala Militarã de Subofiþeri de Jandarmi „Petru Rareº” din Fãlticeni – 350 locuri

•        scoala de Subofiþeri de Pompieri ºi Protecþie Civilã „Pavel Zãgãnescu” – Boldeºti – 300 locuri

Mai multe detalii gãsiți la link    http://www.mai.gov.ro/index06_2.html

Realestate Paulesti