Ai ambrozie in curte? Vezi ce amenda ti-a pregatit Primaria Ploiesti

Publicat in Eveniment 12 Septembrie 2017 553 ori
Google+ WhatsApp
Ai ambrozie in curte? Vezi ce amenda ti-a pregatit Primaria Ploiesti
Ai ambrozie in curte? Vezi ce amenda ti-a pregatit Primaria Ploiesti

Măsuri pentru combaterea ambroziei, la Ploiești. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost publicat de Primăria municipiului și urmează să fie supus la vot, în Consiliul Local.

Administrația locală a publicat un proiect de hotărâre privind adoptarea de măsuri pentru combaterea şi distrugerea ambroziei pe teritoriul municipiului Ploieşti. Acestea vizează planta care, așa cum se știe, este deosebit de periculoasă pentru sănătatea populației, dar care nu este recunoscută oficial în România că plantă de carantină. "În perimetrul zonelor locuite se recomandă ca ambrozia să fie combătută în special prin metode mecanice. Astfel, cea mai eficientă este cosirea repetată, această lucrare fiind necesar să fie executată cel puțin lunar în perioada iulie-septembrie. O singură cosire nu este suficientă, deoarece aceasta va stimula ramificarea excesivă, ducând în final la creșterea cantității de polen şi semințe produsă de plante. Atunci când plantele sunt puține, acestea pot fi smulse manual, însă nu trebuie rupte, deoarece la fel ca în cazul cosirii numai o singură dată, acestea se vor ramifica puternic", se arată în expunerea de motive.


Proiectul arată că Servicii de Gospodărire Urbană SRL care are în concesiune terenurile şi spaţiile ce împrejmuiesc clădirile preluate prin contractul nr. 14782/25.08.2010, din domeniul public şi privat al municipiului Ploiești, precum şi persoanele fizice şi juridice, proprietari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Ploiești au obligația să desfășoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei, fără a aduce atingere integrității mediului înconjurător. Odată adoptat documentul, la Ploiești se va "interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, deoarece aplicarea acestor lucrări în mediul urban prezintă risc de impact major asupra sănătății populației".
Proiectul, care va fi supus la vot în Consiliul Local, stabilește și că nerespectarea acestor prevederi, de către SGU sau de către proprietari, va fi sancționată cu amenzi în valoare de 500 până la 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv de 1.500 până la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice, informeaza actualitateaprahoveana.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office