O profesoara din Ploiesti acuza Inspectoratul Scolar Judetean. A fost chemata la "vorbitor" pentru ca n-a semnat o demisie DUBIOASA

Publicat in Eveniment 17 Iulie 2017 3253 ori
Google+ WhatsApp
O profesoara din Ploiesti acuza Inspectoratul Scolar Judetean. A fost chemata la "vorbitor" pentru ca n-a semnat o demisie DUBIOASA
O profesoara din Ploiesti acuza Inspectoratul Scolar Judetean. A fost chemata la "vorbitor" pentru ca n-a semnat o demisie DUBIOASA

Un profesor din Ploiesti lanseaza acuzatii grave la adresa conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Prahova. Magdalena Toma, dascal ploiestean, sustine ca a intrat in dizgratia unor angajati ai inspectoratului dupa ce a refuzat sa desfaca un contract de munca al unui alt profesor, actiune pe care a considerat-o "dubioasa".

In plus, profesorul, care si-a depus candidatura pentru postul de director la scoala la care este titular, se teme ca din cauza animozitatilor, concursul va fi atribuit in mod discretionar.

Aducem in atentia ISJ Prahova urmatoarea sesizare:

Numele meu este Toma Magdalena, sunt profesor la Scoala Gimnazială “Anton Pann”, Municipiul Ploieşti (cartierul Bereasca) din septembrie 2002. In perioada 2011-2015, am fost director la această unitate şcolară, dar în urma unor discuţii cu Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova, mi-am depus demisia.

Mandatul meu a fost unul în care şcoala s-a dezvoltat mult, o spun cu modestie, deoarece am avut avantajul unor colaborări benefice instituţiei.

Demisia mi-am depus-o, deoarece ISJ-Prahova mi-a cerut să desfac un contract de muncă al unui profesor, insă în nişte condiţii dubioase. Deşi am solicitat consultaţă juridică în scris, niciodată nu am primit-o, ci am fost doar chemată la “vorbitor”. In fine, in urma demisiei au venit şi nişte procese la Tribunalul Prahova. Aşadar mă aflu în conflict juridic cu ISJ-Prahova.

In urma demisiei mele, din iulie 2015 pȃnă în prezent au fost la conducerea şcolii trei directori. Scoala este in picaj, lucrurile nu merg tocmai bine. In prezent, director este o doamnă profesoară venită de la Grupul Scolar Ludovic Mrazek (Liceul Teleajan), care nu cunoaşte comunitatea, nici elevii, nici problemele şcolii.

Problema este următoarea: eu mi-am depus candidatura pentru funcţia de director la scoala la care sunt titular. Conform Metodologiei de organizare a concursului, art. 30, membrii comisiei de organizare şi desfăşurare a concursului trebuie să declare că nu se află în conflict cu niciun candidat. In intȃmpinările depuse la dosarele civile, jurista ISJ-Prahova şi inspectorul general, prin semnarea actelor depuse, fac afirmaţii mincinoase si denigratoare la adresa mea. Intre ISJ Prahova şi mine este un conflict.

 

La depunerea dosarului, dl inspector Iancu m-a atenţionat: “aveţi contracandidat”!!! Oare cȃt de correct va fi concursul?

Intrebarea mea este: din parte presei, veţi participa ca observatori? Aveţi posibilitatea şi timpul necesar pentru a aborda astfel de subiecte şi pentru a forţa persoanele răspunzătoare să vegheze la corectitudinea desfăşurării concursului pentru funcţia de director din scoli?

Prof. Toma Magdalena

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office