Mii de români sunt vizați! De ce taxă vor fi scutiți

Publicat in Eveniment 14 Iulie 2017 426 ori
Google+ WhatsApp
Mii de români sunt vizați! De ce taxă vor fi scutiți
Mii de români sunt vizați! De ce taxă vor fi scutiți

Primăriile pot solicita acest lucru încă din vara anului trecut. Acestea vor primi cu 15 000 de lei in plus în acest an, față de 2016, adică până la 150 000 de lei, bani care vor servi întregii comunități. Primările pot încheia programe de finanțare până la data de 24 iulie. De asemenea, primarii trebuie să încheie contracte cu firmele care vor executa procedurile.

Programul PNCCF are o valoare de 1,2 miliarde de euro, din care 900 de milioane de euro reprezintă fondurile ANCPI obţinute exclusiv din serviciile prestate, iar 312,7 mil. euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, care au început să fie atrase din acest an. O altă sursă de finanţare pot fi şi fondurile din bugetele locale ale primăriilor.

Potrivit Capital, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat pentru 2017 un buget de 1,2 miliarde de euro pentru plata succesiunilor. Acestea sunt derulate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară și au ca scop cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023. Astfel, peste 23 000 de români își pot face succesiunea gratuit în acest an.

În 2016, ANCPI a semnat un protocol de colaborare cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România prin care fiecărui autor i se vor deconta 250 de lei din plata onorariilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentar, a certificatelor de legatar şi a certificatelor de vacanţă succesorală, dacă acestea sunt derulate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF).

Pentru anul 2017, a alocat circa 96,1 mil. euro pentru înregistrarea gratuită a unui număr maxim de 7.372.500 de imobile în cadrul PNCCF. În acest buget intră şi sumele decontate notarilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor.

Până acum, programul a dus la înregistrarea a circa 9,9 milioane de imobile (construcţii şi terenuri), echivalentul a 24,77% din cele 40 de milioane de imobile la nivel național. Majoritatea imobilelor au fost cadastrate înainte de înfiinţarea programului şi au fost introduse în sistemul informatic imediat, numărul proprietăţilor introduse direct în sistem fiind de 451.872 de imobile.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office