Când vor fi următoarele ZILE LIBERE de care vor beneficia românii

Publicat in Eveniment 08 Mai 2017 722 ori
Google+ WhatsApp
Când vor fi următoarele ZILE LIBERE de care vor beneficia românii
Când vor fi următoarele ZILE LIBERE de care vor beneficia românii

Cu toate că vacanţa de 1 mai abia s-a încheiat, românii trebuie să se aştepte la încă o minivacanţă, la începutul lunii viitoare.

Chiar dacă elevii s-au aflat în vacanţă mai bine de două săptămâni, din 15 aprilie şi până în 2 mai, aceasta nu a fost ultima vacanţă înainte de cea de vară, pentru că la începutul lunii iunie se vor bucura, împreună cu cei care lucrează la buget, de câteva zile libere.

Mai precis, zilele de 1 iunie (joi), zi liberă legală, şi 5 iunie (luni), declarată zi liberă pentru că este a doua zi de Rusalii, ar putea fi unite cu cea de vineri, 2 iunie, situaţie în care vor fi 5 zile consecutive (joi-luni) de care românii se pot bucura.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.