Dosare penale pentru evaziune fiscală. Ce făcea un prahovean cu maşini aduse din Anglia

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2017 1232 ori
Google+ WhatsApp
Dosare penale pentru evaziune fiscală. Ce făcea un prahovean cu maşini aduse din Anglia
Dosare penale pentru evaziune fiscală. Ce făcea un prahovean cu maşini aduse din Anglia

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice De asemenea, polițiști din cadrul aceluiași serviciu au definitivat cercetările într-un alt dosar penal privind un ploieștean, în vârstă de 38 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
S-a stabilit faptul că, în calitate de persoană fizică neautorizată, în perioada septembrie 2014 – iulie 2015, acesta ar fi achiziţionat din Marea Britanie mai multe autoturisme, pe care le-ar fi dezmembrat, iar piesele și accesoriile rezultate le-ar fi comercializat către o societate de profil, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate din această activitate, în valoare totală de 106.270 lei.
Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 17.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat.

De asemenea, poliţiştii aceluiaşi serviciu au definitivat cercetările într-un dosar penal privind un bărbat din comuna Filipeștii de Târg, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
S-a reținut faptul că, în perioada 2014-2015, acesta ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administra, facturi care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale în relație cu alte două societăți comerciale, în scopul diminuării bazei impozabile și al sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor către bugetul de stat.
Prin activitatea ilicită, s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat evaluat la 76.902 lei, recuperat prin instituirea măsurilor asiguratorii.
Dosarele penale au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente să soluționeze cauzele.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.