Doi poliţişti din Prahova, condamnaţi definitiv la închisoare pentru că luau mită de la şoferi

Publicat in Eveniment 21 Aprilie 2017 1360 ori
Google+ WhatsApp
Doi poliţişti din Prahova, condamnaţi definitiv la închisoare pentru că luau mită de la şoferi
Doi poliţişti din Prahova, condamnaţi definitiv la închisoare pentru că luau mită de la şoferi

Doi poliţişti din Prahova au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, ei fiind acuzaţi că luau mită de la şoferii prinşi în timp ce încălcau regulile de circulaţie. Sentinţa dată joi de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă, scrie Mediafax.

Potrivit portalului instanţelor, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, joi, ca Vasile Vişan, poliţist în cadrul IJP Prahova, la postul din Buşteni, să execute în total 4 ani, două luni şi 20 zile închisoare. Instanţa a decis, în cazul lui, să înlăture aplicarea dispoziţiilor referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Vasile Vişan a fost judecat pentru complicitate la luare de mită, luare de mită şi fals intelectual.

În acelaşi dosar, Ion Vişan, de asemenea, poliţist în Buşteni, a primit o condamnare de 3 ani, două luni şi 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.Sentinţele în cazul celor doi poliţişti sunt definitive.

În plus, pedepsele primite de cei doi poliţişti au fost mărite de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

La sfârşitul anului 2016, Tribunalul Prahova i-a condamnat pe Vasile Vişan şi Ion Vişan la 3 ani, respectiv 2 ani şi 3 luni de închisoare, însă cu suspendare.

Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

În 30 martie 2016, procurorii împreună cu ofiţerii DGA au dus la audieri un lot de 10 poliţişti, oamenii legii fiind acuzaţi că luau mită pentru a ierta şoferii care încălcau regulile de circulaţie.

Opt dosare penale au fost întocmite la acea dată, printre cei acuzaţi numărându-se şi Ion şi Vasile Vişan.

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii luau mită sume de bani cuprinse între 150 şi 300 lei de la şoferii care nu respectau regulile de circulaţie.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office