Jandarmii montani din Prahova, pregătiţi de experţi elveţieni

Publicat in Eveniment 21 Aprilie 2017 146 ori
Google+ WhatsApp
Jandarmii montani din Prahova, pregătiţi de experţi elveţieni
Jandarmii montani din Prahova, pregătiţi de experţi elveţieni

Şapte jandarmi români s-au pregătit în premieră alături de piloţi şi salvatori IGAV şi trei medici de la SMURD Tg. Mureş şi Bucureşti, sub îndrumarea a doi experţi din cadrul Gărzii Elveţiene de Salvare Aeriană (Swiss Air-Rescue REGA), pentru a putea participa la operaţiuni de salvare cu suport aerian, în cadrul unui curs desfăşurat în luna aprilie, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.
Cursul, primul de acest fel din cadrul programului, urmăreşte pregătirea salvatorilor jandarmi pentru a creşte şansele de supravieţuire a victimelor accidentelor montane şi consolidarea cunoştinţelor şi deprinderilor practice ale jandarmilor care intervin pentru salvarea persoanelor în mediul montan.
Pe timpul cursului, salvatorii jandarmi au învăţat să folosească troliul pentru operaţiunile de salvare cu suport aerian şi, cel mai important, au avut ocazia să se familiarizeze cu elicopterul dotat cu aparatură medicală, sub îndrumarea medicilor SMURD.
În total, 14 jandarmi montani din judeţele Mureş, Maramureş, Prahova, Suceava, Braşov şi Hunedoara vor fi pregătiţi în domeniul salvării cu suport aerian folosind troliul, confom standardelor elveţiene REGA.
Cursul se desfăşoară în baza Acordului semnat între Inspectoratul General al Jandarmeriei şi Swiss Air-Rescue REGA, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, cofinanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office