Doi tineri dintr-o comună din România au dosar penal pentru că și-au reparat singuri strada

Publicat in Eveniment 22 Martie 2017 476 ori
Google+ WhatsApp
Doi tineri dintr-o comună din România au dosar penal pentru că și-au reparat singuri strada
Doi tineri dintr-o comună din România au dosar penal pentru că și-au reparat singuri strada

Doi tineri din satul Preajba din județul Dolj au muncit o săptămână ca să întărească strada desfundată din faţa caselor cu pietriş şi cărămidă, iar la final au aflat că Poliţia îi cercetează penal pentru lucrări neautorizate, relatează adevarul.ro.

 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

În vârstă de 27 de ani, Cristian Popescu, un localnic din satul Preajba, comuna Malu Mare, a aflat în urmă cu 4 zile că are dosar penal pentru că a muncit voluntar în folosul comunităţii pentru a repara strada.

„Am adus cărămidă spartă şi am pus-o pe stradă, însă nu am crezut c-o să ajung să mi se întocmească dosar penal. Pentru o faptă bună pot să ajung în spatele gratiilor. Logic gândind nu este normal. Până la urmă nu consider că am încălcat legea. Dacă ştiam că o să am probleme, lăsam lucrurile aşa cum erau şi îmi vedeam de treaba mea. Am aflat că pedeapsa pentru o astfel de faptă este între 6 luni şi 3 ani sau amendă. Am rămas fără cuvinte şi nu înţeleg cum funcţionează legea în România“, a declarat tânărul pentru sursa citată.

Autoritățile au întocmit dosar penal şi pentru Primăria Malu Mare, de care aparţine Preajba. Poliţiştii susţin că Primăria a efectuat lucrări la drumurile publice fără a avea autorizaţie.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe familii din localitatea doljeană Malu Mare pe strada Socului au efectuat lucrări neautorizate depozitând o serie de materiale de construcţii (pietriş, cărămidă) fără a avea autorizaţie. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii executării de lucrări neautorizate în zona drumului public pentru două familii, dar şi pentru Primăria Malu Mare“, a explicat pentru adevarul.ro Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Autorităţile din comuna Malu Mare spun că n-au bani pentru reabilitarea străzilor. Comuna Malu Mare are 92 de kilometri de drum, însă doar 2 kilometri sunt asfaltaţi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.