Creşte preţul gazelor! Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice

Publicat in Eveniment 16 Februarie 2017 445 ori
Google+ WhatsApp
Creşte preţul gazelor! Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice
Creşte preţul gazelor! Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis miercuri o serie de precizări din care reiese că preţul electricităţii va rămâne constant, în timp ce preţul gazelor va creşte doar cu 5%-6%.

„În privinţa tarifelor la energia electrică aplicabile de la 1 iulie, odată cu trecerea într-o nouă etapă de dereglementare, nu estimăm o creştere a acestora, având în vedere că urmează o perioadă a anului caracterizată de un nivel crescut de hidraulicitate. Aceasta va induce o reducere a preţului energiei electrice pe piaţă de natură să echilibreze preţurile mari întâlnite în luna ianuarie, lună dificilă pentru sectorul de producere”, precizează ANRE.

În ceea ce priveşte piaţa gazelor naturale, „odată cu finalizarea procesului de liberalizare la 1 aprilie 2017 şi în funcţie de evoluţia preţului la gazele din producţia internă, care ar putea ajunge la 68-72 lei/MWh faţă de 60 lei/MWh cât este în prezent, va avea loc o modificare de preţ cu aplicabilitate de la acea dată de sub 10%, estimarea noastră la acest moment fiind de 5%-6%”.

ANRE mai precizează că la nivelul consumatorilor casnici finali „nu se va resimţi în facturi un impact consistent întrucât, în perioada verii şi până aproape de sfârşitul lunii noiembrie, consumul de gaze este unul foarte scăzut”. Consumatorul casnic are un coş de consum, cu gaze de producţie internă, gaze din depozite în timpul iernii şi gaze de import iar „dacă acest coş va fi structurat în aşa fel încât să avem cel mai mic preţ, acest lucru nu poate fi decât în favoarea consumatorului casnic”.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.