PRIMA CASĂ 2016. Ministerul Finanţelor distribuie băncilor plafonul suplimentar pentru Prima Casă. Cine a terminat DEJA banii

Publicat in Eveniment 10 Octombrie 2016 726 ori
Google+ WhatsApp
PRIMA CASĂ 2016. Ministerul Finanţelor distribuie băncilor plafonul suplimentar pentru Prima Casă. Cine a terminat DEJA banii
PRIMA CASĂ 2016. Ministerul Finanţelor distribuie băncilor plafonul suplimentar pentru Prima Casă. Cine a terminat DEJA banii

Plafonul suplimentar alocat programului "Prima Casă", în sumă de 500 de milioane de lei, va fi distribuit, începând de luni, băncilor comerciale, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice. Unele instituţii bancare au epuizat deja banii încă dinainte ca aceştia să fie viraţi în conturi, potrivit România TV.

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a 500 de milioane de lei, suma totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul "Prima Casă". Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit, potrivit anunţului făcut de MFP.

Pe lista Ministerului nu mai apar băncile Alpha Bank și Intesa Sanpaolo Bank, partenere până acum în program.

Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului "Prima Casă" a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie. "Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei. În total, de la lansarea Programului în 2009 și până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanții în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei. În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului 'Prima Casă' este de 0,3%.

Unele bănci au epuizat deja fondurile pentru Prima Casă înainte ca statul să bage efectiv banii în conturile instituţiilor bancare, potrivit România TV. BCR şi Raiffeisen au alocat banii clienţilor care aveau dosarele aprobate din primăvară. Specialiştii spun că şi celelalte bănci vor epuiza plafoanele în cel mult o săptămână, pentru că au clienţi în aşteptare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.