Ploieştenii nu vor să-şi reabiliteze termic locuinţele

Publicat in Eveniment 29 Septembrie 2016 1011 ori
Google+ WhatsApp
Ploieştenii nu vor să-şi reabiliteze termic locuinţele
Ploieştenii nu vor să-şi reabiliteze termic locuinţele

Joi a avut loc, la Ploiești, o nouă întâlnire între reprezentanții asociațiilor de proprietari și cei ai Primăriei, o nouă încercare a acestora din urmă de a convinge locatarii să se înscrie în programul de reabilitare termică a blocurilor din municipiu.

 

În replică la apelul lansat de primarul Adrian Dobre,  asociațiile de proprietari ridică, și ele, problemele cu care se confruntă. Cei mai mulți administratori s-au plâns de faptul că nu dețin cărțile tehnice ale imobilelor, iar întocmirea acestor documente indispensabile pentru înscrierea în program presupune costuri suplimentare pentru locatari.

Primarul Adrian Dobre le-a explicat că, în acest sens, administrația locală nu are cum să le vină în ajutor, așa că s-a trecut, până la urmă, la discuții diverse, pornite de la reclamații privind poluarea fonică, durata litigiilor cu restanțierii sau chiar... semaforizarea, scrie telegrama.ro.

Această campanie pentru începerea unui program amplu de reabilitări termice a început încă dinaintea alegerilor locale, fiind unul dintre punctele pe care a mizat actualul primar Adrian Dobre. La momentul respectiv, acesta vorba despre lucrări cu costuri zero pentru proprietari.

 

Programul propus după alegeri s-a tradus, însă, într-o finanțare de la Uniunea Europeană care să acopere până la 60% din cheltuielile eligibile ale proiectelor, diferenţa urmând să fie suportată de municipalitate şi de asociaţiile de proprietari. Pentru cheltuielile neeligibile, acestea vor fi împărţite între bugetul local (75%) şi proprietarii imobilelor (25%).

Până acum, Primăria a organizat mai multe întâlniri, precum cea de joi, și a tipărit afișe informative, în special pentru administrațiile de proprietari din blocurile de pe axa nord-sud. Beneficiarii nu se înghesuie, însă, să se înscrie în program.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.