Surpriza unui turist care s-a cazat la celebrul hotel IAKI din Mamaia: "Arata ca o pensiune de 2*"

Publicat in Eveniment 28 August 2016 4158 ori
Google+ WhatsApp
Surpriza unui turist care s-a cazat la celebrul hotel IAKI din Mamaia: "Arata ca o pensiune de 2*"
Surpriza unui turist care s-a cazat la celebrul hotel IAKI din Mamaia: "Arata ca o pensiune de 2*"

O plângere a unui turist care a încercat să-şi facă un sejur la malul Mării Negre în Mamaia a ajuns virala pe internet. Redam textul integral pentru a nu distorsiona informaţia trimisă de clientul nemulţimit:

 

Doresc sa va supun atentiei conditiile mizerabile de cazare din Hotelul Iaki de 4 stele din Statiunea Mamaia,precum si dispretul,umilinta si bataia de joc la care sunt supusi turistii de catre conducerea si personalul acestui Hotel Iaki.

Am avut un sejur de 5 nopti incepand cu 15 August 2016,data la care am fost cazat in camera 123,et 1,corp nou.

Prima impresie a fost ca m-am cazat intr-o pensiune de 2 stele,cu un aspect saracacios si dezolant:

-Instalatiile de ventilatie nu functionau

-Mocheta arsa si patata

-Mobilier saracacios si ieftin,cu elemente vechi din anii 50 ce prezentau julituri,rupturi si cu un aspect foarte uzat

-Blatul mesei fusese ars si carpit cu petice

-Privelistea camerei era catre o magazie si o parcare plina de gunoaie

Mentionez ca pretul la receptie a unei astfel de camera era de aprox.1200 lei pentru o noapte,iar un sejur de 5 nopti in jur de 5000 lei

Am coborat la receptie reclamand cele constatate si am cerut schimbarea camerei.

Doamna Andrea care era la receptie mi-a spus ca trebuie sa ceara acordul sefilor.Dupa un timp destul de mare de asteptare,dupa ce a primit raspunsul sefilor,mi-a spus ca nu mai au camere libere din categoria celei rezervate de mine.

Am cerut sa mi se faca un upgrade de camera,asa cum se procedeaza in situatii similare,la toate hotelurile care se respecta si care isi respecta turisti.

Raspunsul a venit dupa un alt timp mare de asteptare in receptie,”Hotelul este full si nu mai avem nici un fel de camere disponibile” ,dupa cum s-a exprimat doamna Andrea si mi-a zis ca va trebui sa dorm in acea camera mizerabila si sa astept pana a doua zi cand vor decide sefii ce vor face.

Am intrat pe Booking.com si i-am demonstrat ca sefii mint pentru ca existau camere libere cu disponibilitate imediata.

Mi-a spus ca acele camere sunt mai scumpe si ca va trebui sa mai achit inca 35 Euro pentru a primi o camera curata si pentru a dormi in conditii decente.

Evident ca am refuzat pentru ca mi s-a parut revoltator ca dupa ce achiti o suma imensa de bani pentru a beneficia de conditii decente de cazare sa fii umilit in asemenea fel de angajatii hotelului Iaki.

I-am spus doamnei de la receptie ca refuz sa mai platesc in plus si daca nu voi primi o camera conforma cu standardul unui hotel de 4 stele voi face publice conditiile mizere de cazare din Hotelul Iaki si voi anunta autoritatile competente,respectiv ANPC si ANAT,dar nu i-a interesat nimic.

Dupa multe ore de asteptare in receptie,in jurul orei 20.00 mi s-a comunicat decizia sefilor,ori achit inca 35 euro ori dorm in acele conditii mizerabile.

A doua zi am fost sunat de doamna Anca Topoleanu,asistent sef receptie care mi-a comunicat ca mi se va schimba camera 123 si voi primi camera 322.

Acesta a fost inca o dovada a dispretului si bataii de joc pe care il au sefii acestui hotel Iaki fata de turisti.

Camera 322 se afla la ultimul etaj al corpului dinspre nord,iar direct pe planseul camerei 322 se afla o imensa instalatie de climatizare a hotelului Iaki, care contine motoare,pompe,si compresoare electrice care functioneaza non stop si care fac un zgomot infernal din cauza lipsei sau unei proaste fonoizolatii.

Efectiv in camera se transmite in continu o vibratie de joasa frecventa care amplificata de rigipsul cu care este placata camera,ca o cutie de rezonanta,face imposibila odihna si in timpul zilei cu tot zgomotul zilei,cu atat mai mult noaptea cand este mai liniste.

Conditiile acestei camere plus celelalte doua invecinate,321 si 323 sunt bine cunoscute de totii angajatii receptiei si cu toate astea ele sunt repartizate turistilor.

Dupa a doua noapte de cosmar petrecuta in hotelul Iaki am cerut din nou schimbarea camerei si mi s-a repartizat camera 325,la cateva camere de cea sus mentionata unde vibratiile instalatiei se auzeau destul de puternic dar se putea cat de cat dormi.

Deci,ca sa se inteleaga ce conditii de cazare mizerabile sunt la Iaki, mi s-au schimbat 3 camere in doua zile,iar mobilierul si finisajele acestor camere nu apar nici pe site-ul hotelului Iaki,nici pe site-urile de rezervari on line, Booking.com etc, si nici pe site-urile agentiilor de turism partenere.Toate camerele prezentate pe aceste site-uri arata niste camere luxoase care nu au nici o legatura cu ce se repartizeaza turistilor.

Pe langa toate acestea:

1.terasa restaurantului arata deplorabil:

-pavimentul saracacios,realizat din spartura de marmura si mozaic frecat

-Copertina terasei murdara si plina de gunoaie

-Umbrele erau rupte

2.Pe plaja privata Iaki era de asemenea mizerie de nedescris:

-sezlongurile rupte

-saltele murdare si rupte

-umbrele rupte

-WC-ul murdar si impracticabil

-mizerie si gunoaie la tot pasul

3.Meniul foarte saracacios si insuficient.

4.Personal putin si neinstruit. La cazare am asteptat o ora sa ni se aduca bagajele in camera iar la restaurant eram nevoiti sa debarasam singuri mesele ca de fapt si ceilalti turisti.

Si toate acestea se intamplau pe data 15 August,deci “varf” de sezon.

Dupa ce am spus ca am filmat si fotografiat ce se intampla in hotelul Iaki si ca le voi face publice, dl. Dragos Tudorache General Manager al Hotelului Iaki,mi-a trimis o scrisoare in care recunostea ca exista anumite deficiente si isi cerea scuze pentru neplacerile intampinate, la care i-am raspuns promitand ca nu voi mai sesiza autoritatile competente dar voi face cunoscute conditiile mizerabile de cazare si plaja.

Ca o concluzie,va cer sprijinul in mediatizarea celor expuse mai sus pentru ca altii turisti sa nu mai beneficieze de un sejur de cosmar la Hotelul Iaki si sa nu mai fie inselati si pacaliti cu reclame mincinoase privind aspectul camerelor si conditiilor de cazare si plaja oferite.

Va stau oricand la dispozitie pentru autenticitatea fotografiilor si filmarilor,a documentelor de cazare, precum si pentru orice alte detalii.

Va multumesc,

Mihai A.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.