Ii cunosti? Ei sunt proxenetii din Ploiesti care racolau tinere pe care le trimiteau la produs in Anglia.

Publicat in Eveniment 25 August 2016 Actualizat: 25 August 2016 11058 ori
Google+ WhatsApp

Comunicatul DICIOT:

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bălan Mircea Costin zis „Valoare”, Avram Adrian  zis „Moxu” sau „Pimpu”, Ionescu Liviu Catalin, Haită Ionuţ Ciprian zis „Piscot”, Stere Mircea Alexandru zis ,,Musiu”, Gaşpăr Marius Iulian, Sandar Cristian zis ”Patac” şi Beşleagă Cristina Andreia, precum şi  măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Ghinea Adrian Jean, Şerban Marina, Panait Nicoleta-Emilia, Stanciu Răzvan, Slamna Bogdan Constantin, Ivan Silvan Iulian zis ,,Iani” şi Bărăţoiu Tudor Gabriel, ” pentru săvârşirea  infracţiunilor  a infractiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută  de art. 367 alin. (1) Cod Penal, şi proxenetism, prevazută de art. 213 alin. (1)  Cod Penal.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2012, inculpatul Bălan Mircea Costin  împreună cu inculpaţii Avram Adrian, Avram Valentin, Haită Ionuţ Ciprian, Ghinea Adrian Jean, Ghinea Valentin şi Gaspar Marius Iulian au iniţiat şi constituit un grup infractional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit ceilalţi inculpaţi, în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism pe teritoriul Marii Britanii.

    Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii au racolat mai multe tinere, cărora le-au asigurat transportul (rezervarea şi cumpărarea biletelor de transport), cazarea, promovarea anunturilor pe site-urile de profil matrimonial şi asigurarea protecţiei fizice, în vederea practicării prostitutiei pe teritoriul Marii Britanii, sumele de bani obţinute de tinere din aceasta activitate fiind împarţite cu membrii grupului infracţional organizat.

    S-a reţinut că activitatea grupării era coordonată de către Bălan Mircea Costin. Acesta închiria apartamente în diferite locaţii din localităţile Portsmouth, Southamptom, Norwich, Cambridge, Oxford, Ilford, Playmouth, Exeter, Londra – Marea Britanie şi Cardiff – Ţara Galilor, în care tinerele racolate practicau prostituţia. Lunar, aceste apartamente erau schimbate pentru a nu fi depistaţi de autorităţile judiciare.

    Membrii grupării s-au înţeles de la început cu tinerele racolate, care au avut cunoştinţă de activitatea infracţională pe care o vor desfăşura în Marea Britanie, să le dea acestora un procent de 50% din sumele de bani obţinute de ele din practicarea prostituţiei. Inculpaţii s-au ocupat şi cu postarea de anunţuri pe site-uri de profil matrimonial, în vederea atragerii de clienţi pentru tinere în vederea întreţinerii de relaţii sexuale în locaţiile închiriate de ei.

    În locaţiile închiriate, protecţia tinerelor era asigurată de către inculpatul Sandar Cristian. Acesta primind un venit lunar şi trebuind să răspundă la telefoanele postate pe site-urile de profil, să dea relaţii cu privire la aspectul fetelor, la activităţile sexuale pe care acestea le prestează, tarife practicate şi zona în care desfăşoară activitatea. În situaţia în care tinerele erau solicitate la hotel sau domiciliul clientului, acestea se deplasau cu autoturismele membrilor grupării.

VEZI AICI IMAGINI DE LA PERCHEZTIILE DE AZI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.