Scandal-monstru la Şcoala Simache Ploieşti: clasă dizolvată cu două zile înaintea începerii şcolii

Publicat in Eveniment 10 Septembrie 2011 Actualizat: 10 Septembrie 2011 3569 ori
Google+ WhatsApp
Scandal-monstru la Şcoala Simache Ploieşti: clasă dizolvată cu două zile înaintea începerii şcolii
Scandal-monstru la Şcoala Simache Ploieşti: clasă dizolvată cu două zile înaintea începerii şcolii

Părinţii a 10 elevi de la şcoala Prof. Nicolae Simache din Ploieşti sunt revoltaţi de decizia directoarei Gergeta Pană care aplică legea educaţiei într-un mod absolut bizar. "Peste o zi lucratoare, fiica mea incepe scoala in clasa a II-a si astazi (vineri - 9 septembrie) doamna invatatoare de la clasa noastra a fost anuntata ca se desfiinteaza clasa. Aceasta decizie a fost luata tot astazi. Motivul desfiintarii, adus de d-na director, este ca dupa noua lege a educatiei in clasa trebuie sa fie minim 12 copii. În această clasă, sunt, într-adevăr, 10, dar tot legea educaţiei spune că într-o clasa trebuie sa fie "nu mai mult de 25 de elevi", ceea ce la Simache nu se aplica. Celelalte clase sunt formate din 30-35 de copii", a declarat Ana C., o mămică aflată în această situaţie incredibilă. "Noi, ca parinti, nu am fost anuntati de nimeni din partea scolii, pe mine m-a anuntat invatatoarea in seara asta. Copii nostri au fost repartizati la celelalte clase supraaglomerate deja si cu invatatori depasiti de situatie, fara ca noi sa fim consultati cu privire la alegerea clasei. Poate eu decideam sa imi mut copilul la altă şcoală", mai povesteşte un părinte. 

Inspectorul şcolar Gheorghe Borovină, primarul Ploieştiului Andrei Volosevici şi prefectul Adrian Dobre sunt aşteptaţi de părinţi luni, 12 septembrie, la ora 9.00, de grupul de părinţi afectaţi de această decizie, pentru ca directoarea să explice şi în faţa autorităţilor, nu doar a părinţilor, care au fost motivele deciziei ei. Vom fi şi noi acolo, şi vom reveni cu detalii. 

Şcoala Nicolae Simache a devenit celebră în Ploieşti după, ce la interval de două luni, au avut loc două bătăi. Prima a fost între două fete (detalii AICI), care s-au tăvălit prin curtea şcolii, fiind filmate de colegi şi postate pe internet. A doua a fost cu mult mai gravă: doi ţigani (detalii AICI) au intrat în şcoală şi au bătut un elev până l-au lăsat leşinat pe iarbă, fiind nevoie ca acesta să stea o perioadă lungă internat în spital, pentru a putea depăşi situaţia.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.