INCENDIU într-un apartament din Ploieşti

Publicat in Eveniment 14 Iunie 2016 819 ori
Google+ WhatsApp
INCENDIU într-un apartament din Ploieşti
INCENDIU într-un apartament din Ploieşti

În intervalul 13 – 14 iunie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 23 misiuni, dintre care: 13 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 2 incendii, un accident rutier, o intervenţie pentru evacuare apă, o altă situaţie de urgenţă şi 5 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Luni, în jurul orei 10.11, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, pe strada Padina pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament.

    La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau la o maşină de spălat. Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia întregului imobil, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 10.30.

     Ca urmare a producerii evenimentului, din cauza cantităţii mare de fum degajată, s-a degradat zugrăveala din baie.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

Luni, 13 iunie a.c., în jurul orei 16.38, Detaşamentul de Pompieri Câmpina a fost alertat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fast-food, din municipiul Câmpina, strada Dr. Toma Ionescu.

La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 7 pompieri militari care au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta în interiorul construcţiei, la sistemul de ventilaţie şi tubulatura aferentă. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 17.00, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga construcţie.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un sistem de încălzire defect, neizolat termic corespunzător, a ars un aparat de ventilaţie.

Marţi, în jurul orei 02:13, pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru a evacua apa dintr-o gospodărie, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, cu o adăncime de aproximativ 30 cm, din localitatea Vălenii de Munte, pe Fundătura Victoriei. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.