COD GALBEN de INUNDAŢII, vineri, în Prahova

Publicat in Eveniment 27 Mai 2016 1336 ori
Google+ WhatsApp
COD GALBEN de INUNDAŢII, vineri, în Prahova
COD GALBEN de INUNDAŢII, vineri, în Prahova

Hidrologii au emis, vineri, o atenționare Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă până la miezul nopții, pe râuri din trei bazine hidrografice, de pe raza a 7 județe din centrul și nord-estul țării.

 

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 11,00 — 00,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (sector aval confluență Râul Negru — Sebeș Olt),Râul Negru și afluenții mici ai Oltului din județele Covasna, Brașov și Sibiu, Prahova — bazin superior, Teleajen — bazin superior (județul Prahova) și Trotuș — bazin superior și afluenți (județele Harghita, Neamț și Bacău).

Totodată, fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare și pe unele râuri mici din județele Brașov și Bacău.

INHGA precizează că, începând de vineri, ora 11,00, nu mai este în vigoare avertizarea hidrologică Cod Galben emisă pentru celelalte bazine hidrografice.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Ape: Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut-Bârlad.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.