PERCHEZIŢII în Prahova într-un dosar de evaziune; prejudiciu - 50 milioane lei

Publicat in Eveniment 24 Mai 2016 1605 ori
Google+ WhatsApp
PERCHEZIŢII în Prahova într-un dosar de evaziune; prejudiciu - 50 milioane lei
PERCHEZIŢII în Prahova într-un dosar de evaziune; prejudiciu - 50 milioane lei

Polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov efectuează marți dimineață 82 de percheziții, în București și 11 județe, la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 50.000.000 lei.

 

''La data de 24 mai, 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 82 de percheziții la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea'', se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, perchezițiile se desfășoară pe raza județului Ilfov (32), a municipiului București (20) și a județelor Dâmbovița (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanța (1), Mehedinți (1), Hunedoara (1) și Prahova (1).

Totodată, polițiștii pun în executare 28 de mandate de aducere și citează, în vederea audierii, 20 de martori.

Audierile vor avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

În fapt, în perioada 2014 — 2016, membrii grupării ar fi înființat 11 societăți cu comportament fantomă și ar fi emis facturi care nu au la bază operațiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza județelor menționate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu diferite produse alimentare și nealimentare, construcții și prestări servicii, precizează IGPR.

Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov a reieșit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA-ului și a impozitului pe profit.

O altă modalitate de fraudare folosită de membrii grupării infracționale a fost introducerea în circuitul financiar evazionist a unor mari cantități de deșeuri metalice colectate, fără documente de proveniență și sub valoarea de piață. Astfel, acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă și tranzacționate fictiv între acestea.

Din investigații a reieșit că membrii grupării ar fi perceput în schimbul activității infracționale desfășurate un comision ce ar fi variat între 1 — 3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților fantomă, care se ridică la peste 200.000.000 lei.

Activitățile în acest caz au beneficiat de suportul Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției pentru Operațiuni Speciale — IGPR.

Totodată, la activități participă polițiști din cadrul Serviciul pentru Intervenție și Acțiuni Speciale — IGPR, Serviciilor de Acțiuni Speciale IPJ Ilfov și DGPMB, precum și jandarmi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (Gruparea Mobilă Ploiești Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București).

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.