Mii de persoane de toate vârstele au participat, marți, la sarbatoarea regala de la Castelul Peleș din Sinaia

Publicat in Eveniment 11 Mai 2016 239 ori
Google+ WhatsApp
Mii de persoane de toate vârstele au participat, marți, la sarbatoarea regala de la Castelul Peleș din Sinaia
Mii de persoane de toate vârstele au participat, marți, la sarbatoarea regala de la Castelul Peleș din Sinaia

Mii de persoane de toate vârstele au participat, marți, la ceremoniile organizate la Castelul Peleș din Sinaia cu ocazia sărbătoririi Coroanei Române la 150 de ani, un adevărat "regal vestimentar" desfășurându-se în timpul manifestărilor, iar unii dintre participanți sărbătorind cu ochii în lacrimi și cu gândul la vremuri demult apuse.


Șirul evenimentelor a fost deschis de momentul solemn al arborării la Castelul Peleș, pentru prima dată după 1947, a Stindardului Regal, în prezența Custodelui Coroanei, principesa Margareta, și a altor membri ai Casei Regale. Ulterior, principesa Margareta a acordat premiile câștigătorilor ediției a cincea a Maratonului Regal, programul fiind continuat cu tradiționala Garden Party.
Terasa Castelului Peleș, dar și peluza au fost arhipline, aproximativ 5.000 de persoane din toată țara participând la evenimentul care a inclus un recital de o oră al Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, dar și un concert de gală susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale.

Toalete dintre cele mai variate ale doamnelor și domnișoarelor au constituit un adevărat "regal vestimentar" pe domeniul de la Sinaia al Casei Regale. Ținute clasice sau compuse din combinații adaptate stilului personal, rochii sau fuste de toate dimensiunile și culorile și, desigur, pantofi asortați, unii pictați manual, au făcut spectacol pentru privitori. Centrul atenției a fost însă reprezentat de pălăriile care au întregit ținutele. Doamnele mai conservatoare au apelat la pălării clasice cu boruri mai mult sau mai puțin largi, în timp ce altele au optat pentru pălării mai nonconformiste sau pentru pene. Și domnii s-au pregătit pentru eveniment, ei îmbrăcând, după posibilități sau preferințe, costum sau smoching.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei a avut loc între cele două segmente muzicale, membrii familiei regale ieșind în balconul castelului pentru a saluta participanții la sărbătoare.
Mânat de emoție sau simplă curiozitate, fiecare invitat s-a străduit, din timp, să ocupe un loc cât mai bine plasat pentru a vedea și fotografia familia regală în momentul apariției, cu toate că în zonă au fost amplasate și ecrane de mari dimensiuni pe care au rulat în timp real imaginile de la fața locului.

Ulterior, orchestra lărgită a Cameratei Regale a susținut un concert de gală, manifestările încheindu-se cu eliberarea de pe una dintre terasele laterale ale castelului a 400 de porumbei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.